De 4 voordelen van drukken op dibond

dibond-bedrukkenWil je iets bedrukken voor een evenement, in store communicatie, een presentatie of gevelreclame? Dan is dibond een uitstekende optie. Nog niet eerder van dibond gehoord? Welnu, Dibond bestaat uit 2 lagen aluminium met daartussen een harde kern van polyethyleen. De beide zijden hebben een witte matte afwerking waarop geprint wordt.

Maar wat maakt dibond nu zo geschikt? Dibond kent enkele voordelen ten opzichte van andere materialen. We zetten ze voor je op een rij:

  1. De dibond platen zijn zowel geschikt voor binnen- als buitengebruik en kunnen jaren in weer en wind gebruikt worden.
  2. Dibond is 3 of 6 mm dik en zowel enkel- als dubbelzijdig te bedrukken.
  3. Net als het materiaal forex (andere materiaalopties zijn foam, kanaalplaat, massief karton, trespa en 3D materiaal) is dibond voor elke toepassing uitermate goed geschikt.
  4. Bij dibond wordt altijd direct op de plaat geprint door middel van een UV flatbed printer. Deze manier van printen zorgt altijd voor het beste resultaat.

Wil jij dibond bedrukken? Bij reclameland geldt een gratis verzending op alle dibond bedrukkingen.

Wist je trouwens dat dibond ook te verkrijgen is in een brushed aluminium variant. Dit materiaal is 3 mm dik waarbij de toplaag is gemaakt van geborsteld aluminium, ook wel bekend als RVS afwerking. De achterzijde van dit materiaal is wit. De witte delen in een afbeelding worden hierbij niet op het materiaal afgedrukt.

Na het bedrukken van je dibond plaat kun je een afbeelding voorzien van glans of mat, basic of premium laminaat. Laminaat geeft extra bescherming tegen krassen en beschadigingen. Glans lamimaat heeft een hoogglans uitstraling en mat lamimaat heeft een matte, satijnachtige uitstraling.

Tot slot zijn er nog opties voor de wijze waarop je het dibond wil ophangen of bevestigen. Boorgaten, afstandhouders, zuignappen, dubbelhaken of een standaard. Opties te over voor het beste eindresultaat dat volledig aansluit op je wens. Aan de slag!

Foto: Reclameland.nl