De beste zakelijke envelop kiezen

Print is niet weg te denken uit deze maatschappij. Alleen PostNL bezorgt al 11 miljoen poststukken per dag. De meeste post wordt bezorgd in een envelop. Het belang van een goede envelop wordt vaak onderschat. Zonder envelop kan je kaartje of brochure erg onverzorgd en onprofessioneel overkomen. Enveloppen heb je in een aantal standaardmaten. Zo is de ideale envelop voor het versturen van een factuur de EA5-envelop. Deze heeft een formaat van 156 x 220 mm. Hier passen één tot enkele dubbelgevouwen A4 vellen in. Wil je een A4-brochure versturen, dan kom je al snel uit op een C4-envelop. C-formaat enveloppen zijn iets ruimer dan de EA-enveloppen.

Bedrukte enveloppen

Als bedrijf kies je tussen onbedrukte enveloppen of bedrukte enveloppen. Bedrukte enveloppen hebben als grote voordeel dat de huisstijl van je organisatie direct tot uiting komt. Dit zorgt voor herkenning bij de lezer. Bovendien wek je met een bedrukte envelop nieuwsgierigheid op bij de ontvanger. Een goed ontwerp leidt tot een hoger percentage ontvangers dat de envelop daadwerkelijk openmaakt. Dat is precies wat jij – als verzender – wilt bereiken!

Verschillende opties

Behalve de verschillende formaten heb je ook verschillende types enveloppen. Zo zijn er enveloppen met een venster links of rechts. Bij deze enveloppen hoef je geen adresetiket op de envelop te plakken. Het adres zet je op de brief of brochure. Zorg er wel voor dat de uitlijning klopt, anders is het adres alsnog niet leesbaar. Verder kies je tussen enveloppen met striplocksluiting of met gomsluiting. Als je de enveloppen handmatig vult, is een striplock het makkelijkst. Worden de enveloppen machinaal gevuld? Kies dan een gomsluiting.