Zelfrijdende auto komt wat te vroeg in Even Apeldoorn bellen-spotje Centraal Beheer

De nieuwste en alweer 56ste Even Apeldoorn Bellen commercial speelt in op auto van de toekomst; de zelfrijdende auto. Een erg leuke, ook om meermalen langs te zien komen. Stap achterin, zeg waar je naar toe wilt en de auto doet de rest. Jaja. Alleen komt de auto zelf voor sommigen misschien net iets te vroeg… Deze weer door reclamebureau DDB & Tribal gemaakt commercial werd opgenomen in

Vilnius, de hoofdstad van Litouwen en werd geregisseerd door Owen Trevor. De muziek is van Massive Music. ”Met behulp van 10 sloopauto’s en een professioneel stuntteam werden de verschillende ongelukken in scène gezet. Voor het kantelen van de truck werd gebruik gemaakt van een speciale schans. Een luchtkanon werd geïnstalleerd om de 1000 gekleurde ballen vanuit de laadruimte van de truck in één keer de straat op te knallen,”  meldt het persbericht.

De commercial heeft een andere look en feel dan voorgaande recente ‘Even Apeldoorn Bellen’-commercials, maar uiteindelijk toch weer die bekende twist. Pol Hoenderboom, Creatief Directeur DDB & Tribal Amsterdam, over de shoot: “De zelfrijdende auto is op dit moment een hot topic. Een uitgelezen kans om hier met Centraal Beheer Achmea op in te haken. Onze eigen ‘zelfrijdende auto’ kwam trouwens niet ongeschonden uit de shoot. Een plaatselijke automobilist was zo afgeleid, dat hij vol in de ster van de reclame, onze ‘hero’ auto, reed.” Overigens heeft Hoenderboom’s bureau ook VW als klant, wat het gebruikte automerk mogelijk verklaart (dus leuke reclame ook voor die klant

 Marteyn Roose, Marketing Manager Centraal Beheer Achmea: “De self-driving car gaat er komen, alleen duurt dat nog wel even. Tot die tijd – maar ook dan – kan het voorkomen dat er toch iets misgaat. En dan staat Centraal Beheer Achmea dag en nacht voor zijn klanten klaar om te helpen. Deze autocampagne is weer een volledig geïntegreerde campagne, waarbij merk en sales bij elkaar komen. Alles natuurlijk weer met de bekende ‘Even Apeldoorn bellen’-knipoog.”

Eerder deze week verscheen er op autoblogs een teaserfilm die het gesprek rondom de self-driving car weer deed aanwakkeren, aldus hetzelfde persbericht. In de film is een prototype van de self-driving car te zien op de Nederlandse snelweg A270, een testtraject voor auto-experimenten. Oplettende kijkers konden het logo van Centraal Beheer Achmea in camouflagebestickering van de testauto herkennen. Link naar de teaser: http://www.autoblog.nl/nieuws/scoop-eerste-zelfrijdende-auto-in-nederland-gespot-68688

 Centraal Beheer Achmea is landelijk bekend als ‘de verzekeringsmaatschappij uit Apeldoorn’.

[PS] Leuk blog, Reclamewereld? Like ons dan ff HIER graag

Lees ook:Open huis voor inbrekers in nieuwe Even Apeldoorn bellen/Centraal Beheer-commercial
Lees ook:Je verzekering inruilen in autoshowroom van Centraal Beheer-spotje
Lees ook:Michiel Romeyn parodieert BN’rs in nieuwe Centraal Beheer-spotjes
Lees ook:Sints paard zakt door het dak, Even Apeldoorn bellen, naar Centraal Beheer
Lees ook:Paaldanser feest met brandweermannen in nieuw Centraal Beheer-spotje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.