Campagne ‘Give it up for Ramadan’ moet moslims en niet-moslims verbinden

Give it up for Ramadan. Dertig jongeren uit twaalf Europese landen, inclusief de Amsterdamse Mina en Ismael, bedachten een campagne om radicalisering tegen te gaan. Die is inmiddels van start gegaan, meldt de AT5, de tv-zender van de hoofdstad, ‘moet tegenwicht bieden aan de geraffineerde propaganda van extremistische organisaties zoals IS’. Door, en dan komt dat zo de laatste tijd zo vaak gebruikte

 woord verbinden, moslims en niet-moslims verbinden. Bijgaand een korte reportage van AT5, waarin een deel van het spotje dat via de sociale media wordt verspreid is te zien. Zie ook en de Facebook-pagina.

Lees ook:‘Facebook verwijdert reclame tijdelijk uit vrees boycot adverteerders’
Lees ook:Steun aan ‘jeugdslaafjes’ in Bangladesh gevraagd in advertentie Terre des Hommes
Lees ook:‘Racistische’ advertentie Nivea for Men uit Esquire VS gehaald
Lees ook:Verknoei je tijd in Facepark in plaats van Facebook, zegt Diesel
Lees ook:FHM-magazine uit winkel gehaald om ‘racistische’ cover

9 reacties op “Campagne ‘Give it up for Ramadan’ moet moslims en niet-moslims verbinden

 1. Jantje

  Europa is al veel te ver aan de kant gegaan voor de islam.
  De europese normen en waarden acht ik veel hoger dan die van de islam. De normen en waarden van de islam zijn gebaseerd op de vertellingen van een leugenaar uit de 7e eeuw. Iemand die mensen vermoordde, mensen als slaaf had, die critici liet ombrengen. Als Holleeder zou vertellen dat hij zijn daden heeft gepleegd omdat God dit van hem vroeg, geloof je Holleeder dan? Nee, natuurlijk niet. Waarom geloof je dan wel een grote crimineel uit de 7e eeuw, waarvan zijn ‘geloof’ zich alleen maar met het zwaard verspreid.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Peet

   Dat kun je allemaal best vinden, meneer Jantje. Maar het enige wat je doet is het probleem constateren, lekker makkelijk. Dat kunnen we allemaal wel.

   Maar laten we nou eens afspreken dat als je dit soort open deuren intrapt (of je er nou gelijk in hebt of niet: ze zijn zó cliché!) dat je ook met een opbouwende oplossing of een verbindend idee komt.

   Dan heeft je bijdrage tenminste zin. Nu heeft niemand er iets aan. Zonde van de tijd, en zonde van de letters. Groet, Peter

     /   Beantwoorden  / 
   1. Jantje

    Helaas getuigt je antwoord niet van realiteitszin. Moslims zijn al 2x met geweld Europa binnengevallen en zijn er al 2x met geweld uitgezet. Dit is de enige taal die ze kennen. Lees de Koran er maar op na. Ze geloven heilig in dat ze het recht hebben om anderen te overheersen.
    Een verbinding moet van 2 kanten komen. En in ons land dient het meer van hun kant te komen vind ik. Helaas doen zijn niet aan verbinden. Nergens. Nog nooit. Het is niet zo dat wij ze aan de kant laten staan, maar dat zij zichzelf isoleren. Het is onzin over opbouwen en verbinden te spreken. In de 1400 jaar dat de islam bestaat hebben ze nog nooit iets opgebouwd of verbonden. Je gaat toch ook niet gezellig naast een krokodil zitten om hem te vragen of hij misschien depressief is?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Peet

     Opgeven is voor losers, Jantje. Dus ik geef het graag nog eens kans. Liever naïef maar proberend ten onder dan zwichten voor je eigen slappe knieën.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Jantje

      Ze nog een kans geven, dat is voor losers. Mocht je atheïst dan gaat je kop eraf, mocht je iemand van “het boek” zijn dan wordt je gediscrimineerd, mocht je een ander geloof aanhangen, gaat je kop er ook af. Zo staat dit namelijk in de koran.
      je hebt te maken met een geloof dat geen renaissance en verlichting heeft meegemaakt. Men neemt de koran letterlijk. Het verhaaltje over gematigde moslims is de droom van links. Er is maar 1 islam.
      En die achterlijkheid wil jij een derde kans geven?

        /  
  2. marij

   Wat een achterlijke actie. Jullie moeten je maar aan ons aanpassen, als je hier wilt wonen. Wij hoeven niet mee te doen met die achterlijke praktijken. Doe maar lekker in de kamelen landen. Ben ik racistisch? Nee, ik ben Nederlandse, en ik zal never meedoen aan jullie achterlijke cultuur.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Niels B

    Goed zo Marij, laat het ze weten!! Grappig alleen dat jouw reactie van nog veel meer achterlijkheid getuigt dan je de mensen in die kamelenlanden verwijt. Sodeknetters, wat ben jij oorverdovend dom. Het doet gewoon pijn om te lezen!

      /   Beantwoorden  / 
 2. josephus

  hoe is het mogelijk dat dit kan het zou beter zijn wanneer deze jongeren zich zouden inzetten om een ramadanmaand lang alle mensen die nu aan de voedselbank lopen,of de gaarkeuken of zij die hun kostje uit de kliko halen te eten te geven en niet met dit belachgelijke item
  te komen
  de grt j,h

    /   Beantwoorden  / 
  1. Lisa Peereboom

   Ha Josephus, dat kan allemaal wel zo zijn, maar volgens mij heb JIJ nodig een schrijfcursus nodig. Dat vind ik eigenlijk nog veel erger… Zet ‘m op jongen! Mag je daarna weer meepraten, goed?

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.