‘Kritiek op Israël? Oké! Jodenhaat? Nee!’-advertentie

‘Geen excuus voor Jodenhaat’. Kopt de indrukwekkende advertentie met een zo belangrijke oproep vandaag in De Telegraaf, ondertekend door bijna 90 meer of minder bekende Nederlanders onder meer uit de wereld van de politiek, media, cultuur en wetenschap.Kritiek op Israël? Oké! Jodenhaat? Nee!’ Besluit de tekst. Ik zet hem graag op deze site en laat ‘m daar staan vandaag. De tekst onder die kop: ”De strijd tussen Israël en Hamas wordt steeds vaker ook in Nederland ‘uitgevochten’. Op sociale media, maar ook op straat wordt gescholden en gedreigd. Niet alleen tegen Israël, maar ook tegen Nederlandse Joden. Sommige demonstranten roepen hardop “Dood aan de Joden.” Dit moet nu stoppen. Nederland moet iedereen veilig en in vrede kunnen wonen, ook de Nederlandse Joden. Ongeacht wat er in Israël gebeurt. Wij roepen de Nederlandse bevolking op omantisemitisme onder geen voorwaarde te tolereren. Dit is geen solidariteitsverklaring met de Israëlische regering, wij als ondertekenaars verschillen daarover ook van mening. Maar over één ding zijn wij het eens: Kritiek op Israël? Oké! Jodenhaat nee!

Onder de ondertekenaars bevinden zich namen als Louis van Gaal, Jan-Peter Balkenende en Youp van ‘t Hek. Enkele andere namen: Inge de Bruijn, Jan-Michiel Hessel (pres.-comm. New York Stock Exchange),  Derk Sauer, Gerrit Zalm, Ubra Umar, Ab van der Touw (ceo Siemens Nederland), Wouter Bos, Jort Kelder, Jan Bennink (columnist/reclameman), Samira Bouchibti (politica), Ernst Hirsch Ballin en Herman Pleij.

De advertentie op de achterpagina van De Telegraaf vandaag -KLIK erop om wat te vergroten- is een initiatief van Cidi/Centrum Informatie en Documentatie Israël. Al wordt dat niet op de advertentie vermeld.

 

 

Lees ook:Protest-advertentie Holocaustoverlevenden tegen bloedbad in Gaza na Hamas-advertentie Elie Wiesel
Lees ook:Supportersreis naar finale bij winst op EK Voetbal U21 meldt advertentie
Lees ook:Anti-Wilders advertentie van De Winter en Een Ander Joods Geluid
Lees ook:Tientallen partijen achter ‘Rookvrije Generatie’ willen kinderen beschermen meldt advertentie
Lees ook:Klimaatverklaring per advertentie roept op tot daadkrachtig beleid in Parijs en meer

Eén reactie op “‘Kritiek op Israël? Oké! Jodenhaat? Nee!’-advertentie

  1. f. van Lith

    Kritiek op de Nazi’s? Oké! Duitserhaat? Nee!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.