Knappe WiFi-guerilla-reclame voor Sixt Rent-a-Car op Duits vliegveld

Nieuw, lijkt mij: WiFi Guerilla Reclame. Knappe actie voor Sixt Rent-a-Car op het Duits vliegveld van Hamburg. Waar het stikt van de reclame, ook van verschillende concurrerende autoverhuurbedrijven. Hoe hun superaanbieding met die fraaie BMW op te laten vallen? Door ze door te laten dringen in het hele vliegveldgebouw. Men neme vijf erg krachtige wireless networks, installeert ze achter de balie van Sixt (en geve ieder netwerk een eigen heading). Een knap idee van het Duitse reclamebureau Jung Von Matt en it-er ‘Jan’. In bijgaand filmpje wordt het allemaal uitgelegd. Zie ook de WiFi-reclame van GermanWings (en het eveneens Duitse reclamebureau Lukas Lindemann Rosinski) op de site van Adverblog. Overigens is de term guerilla in het Sixt-geval niet terecht, want dat is installeren en wegwezen; het WiFi-systeem wordt ook permanent geïnstalleerd op de vliegvelden van Berlijn, Frankfort, Keulen en München

Lees ook:Echte bestelbus vermomd als billboardreclame Mercedes Sprinter
Lees ook:Ongebruikelijke reclame voor huisrenovatie van OBI
Lees ook:EasyJet knap voor gek gezet in filmpje GermanWings
Lees ook:Luchtbelletjes Micallef’s parfum ‘B’ als reclamemiddel
Lees ook:Sterke mannen, sterke tape om te plakken, sterke uitingen?

4 reacties op “Knappe WiFi-guerilla-reclame voor Sixt Rent-a-Car op Duits vliegveld

  1. Corné Wielemaker

    Het gaat er mij niet om of het nieuw is, maar of het werkt. Ik kan me voorstellen dat deze campagne toch door menig hoofd is gegaan en daar gaat het volgens mij om. Goed gedaan. Ben wel benieuwd – zoals altijd – naar de harde conversie ;-)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Michiel

    http://www.eobiont.de , zij hebben geloof ik ook dergelijke reclames gemaakt. Zijn gevestigd in Berlijn, logische verklaring.. ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.