Advertenties gezondheidslobby, Horeca Nederland over rookverbod

De vaste kamercommissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport discussieert vandaag over het rookverbod in de horeca dat minister Ab Klink van VWS wil laten invoeren per 1 juli 2008. ''In de samenleving bestaat een breed draagvlak voor de invoering van dit rookverbod'', meldt Horeca Nederland vandaag eerlijk in een dagbladadvertentie. Een goede zaak, als… zegt Horeca Nederland. En verwijst naar nog op te lossen knelpunten (handhaving, overlast op straat, vlucht naar illegale horeca, ondernemers in problemen). Fair enough. In een andere, kleinere advertentie vandaag neemt de gezondheidslobby – Nederlandse Hartstichting, Astma Fonds en KWF Kankerbestrijding- geen risico: Alvast bedankt voor een rookvrije horeca, roepen ze

die kamercommissie VWS toe en noemen de bekende voordelen op. Plus: ''Rookvrije horeca is een groot succes in het buitenland.'' Met als afsluiting, in grote letters: Tweede Kamer: kies net als de rest van Nederland ook voor een rookvrije horeca. Ook fair enough.

(Reken maar dat de commissieleden beide advertenties lezen; dit is weer eens een andere, nuttige en volgens mij effectieve vorm van reclame, issue advertising geheten. En weer wat leuke eurocenten in de kassa bij de dagbladen.) 

Lees ook:Na rookverbod: Horeca Nederland vreest verdwijning bruine café
Lees ook:Detailhandel wendt zich weer tot Kamer over zondagsluitingen
Lees ook:Groei meer dan een cijfer zegt Triodos Bank in commercial
Lees ook:Ook buitenlandse deelnemers naar Amsterdam Art Fair meldt reclame
Lees ook:Robert (37), verslaafd aan alcohol en blowen, in advertentie

Eén reactie op “Advertenties gezondheidslobby, Horeca Nederland over rookverbod

  1. Sjoerd de Haan

    Toch wel bijzonder dat een brancheorganisatie dit overheidsinitiatief zo toejuicht. Een fors aantal leden, met name de eigenaren van een (eet)cafe of brasserie zullen zal zeker in de beginfase te maken krijgen met een omzetdaling van een procent of 10. In de praktijk duizenden euro’s aan winstderving voor de ondernemer.
    Lekkere belangenbehartiger dat Horeca Nederland

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.