Frontale aanval Wakker Dier op ‘plofkip’ van McDonald’s per tv-spotje

De ‘Plofkipjes’-campagne. Wist even niet wat ik zag op tv gisteravond. Op de Publieke Omroep. Zouden RTL/SBS ‘m hebben geweigerd, indien aangeboden, om een grote adverteerder te beschermen? Met dit tv-spotje haakt Wakker Dier haakt met dit spotje met gestrekt been maar ogenschijnlijk op luchtige wijze aan bij de speeltjes die McDonald’s in haar Happy Meal stopt om haar jongste klanten het familierestaurant in te trekken. ‘Maar de wrange kant van de boodschap is dat de kipnuggets in de vrolijke Happy Meal doos zijn gemaakt met plofkip. Met kreupele Cripple, volgevreten Fatty, oververhitte Puffy en Blisty met zijn voetzweren wijst

Wakker Dier de ouders van jonge kinderen op het dierenleed achter de kipnuggets,’ aldus Wakker Dier.

De reactie van McDonald’s plukten van de site Marketing Online: ‘McDonald’s zei donderdagmiddag in een reactie op de campagne dat Wakker Dier een ernstig vertekend beeld schetst over de McDonald’s kip. Waar Wakker Dier spreekt over plofkip, heeft de fastfoodketen het over ‘reguliere kip’. Leveranciers van die kip gaan volgens McDonald’s tijdens het productieproces met respect en zorg om met de kippen. De McNuggets-verkoper: ‘McDonald’s zet zich in voor dierenwelzijn met eigen dierenwelzijn-indicatoren bij alle leveranciers, die wij constant monitoren.’

Het Wakker Dier-spotje is gemaakt door Patrick Wijnhoven, Erwin Schieven (creatie), Artbox (productie), Kingcoma (animatie) en Studio Thrills Musix & Sound (geluid) meldt YouTube bij de video.

Lees ook:Plofkip aanval Wakker Dier op McDonalds verkeerd begrepen denken De Opportunisten
Lees ook:Reclame Code Commissie: ‘McDonald’s misleidt consument over plofkip’
Lees ook:Van Happy Meal virtual reality-bril gemaakt als reclame voor McDonald’s
Lees ook:Doe er niet aan mee, koop geen plofkip – spotje Wakker Dier
Lees ook:Wakker Dier steunt Jumbo-kip ten koste van Albert Heijn in advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.