Philips werpt nieuw (led)licht op Rembrandt’s Nachtwacht

Leuke grote foto in de Volkskrant vandaag: hard lachend zetten Rijksmuseumdirecteur Wim Pijbes en Frans van Houten, opperbaas van Philips, met een druk op de knop Rembrandt’s meesterwerk De Nachtwacht in een nieuw licht. Ledlicht vervangt de ‘oude’ halogeenlampjes. Dat geeft minder warmte uit, gebruikt minder energie en laat ‘complexe’ kleuren als beige en groen beter tot hun recht komen. De gratis publiciteit dus in dat dagblad, de wakkere krant verdient geld aan het evenement, dankzij bijgaande inhaker. Ledlicht laat de rijke kleuren van Rembrandt ‘beter uit de

verf’ komen, meldt de tekst leuk. De nieuwe verlichting ”in combinatie met een lichtregelsysteem biedt de flexibiliteit om elke spot in het museum apart te besturen en te dimmen. Deze state of the art oplossing draagt bij aan het verminderen van het energieverbruik.” Klinkt goed natuurlijk. Moge het ledlicht van Philips -waar wordt dat eigenlijk gemaakt, in China?- nu meer (internationale)musea veroveren.

Philips tekende de afgelopen week overigens voor vijf jaar bij als ‘founder’ van het Rijksmuseum en ontwikkelde de ledlamp speciaal voor de Nachtwachtzaal, meldt de Volkskrant. Rembrandt’s schilderij is van 1642.

Lees ook:Na de Nachtwacht wil Philips ook ons huis in ‘t ledlicht zetten
Lees ook:Help klimaatprobleem oplossen met radiatorfolie adviseert Hier-advertentie
Lees ook:Lacee’s nieuw kookprogramma RTL lange reclamespot Philips
Lees ook:Jort, André, Mart en Sophie maken reclame voor ‘Late Rembrandt’ via een online rondleiding
Lees ook:Oxxio biedt overstappers gratis nieuwe iPad in advertentie

0 reacties op “Philips werpt nieuw (led)licht op Rembrandt’s Nachtwacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.