Dekker tegen programma-onderbrekende reclame op Publieke Omroep

Hoera. Staatssecretaris Dekker is tegen reclame bij de publieke omroep die programma’s onderbreekt. Dat zei hij in de Tweede Kamer in het debat over zijn plannen voor de omroep, zo meldt de NOS.  Dekker wil 100 miljoen extra bezuinigen op de media en de meerderheid van de Tweede Kamer gaat daarmee akkoord mede door de steun ervoor van de PVV. De nieuwe bezuinigingen moeten in 2016 en 2017 hun beslag krijgen en de staatssecretaris benadrukte dat de publieke omroep nu al aan de slag kan gaan om eigen inkomsten binnen te halen, bijvoorbeeld door meer reclame -denk aan iets langere Sterblokken- uit te zenden. Programma’s onderbreken voor reclame vindt hij echter “niet wenselijk”. De staatssecretaris zei verder dat de publieke omroep harder zou kunnen onderhandelen met de kabelmaatschappijen, zodat die meer gaan betalen voor het doorgeven van programma’s. Hij denkt dat omroepen ook nogmeer kunnen samenwerken. Dekker herhaalde dat hij een brede publieke omroep wil, “met een scherper profiel”. Hij zei dat hij geen directe bemoeienis van de overheid met de programma’s wil. Maar volgens hem mag via de Raad voor Cultuur wel de vraag worden gesteld om welke programma’s het nu uiteindelijk draait bij de publieke omroep en of het gerechtvaardigd is daar belastinggeld in te steken.

Lees ook:Protestcampagne Publieke Omroep tegen extra bezuiniging van €100 mln
Lees ook:‘Meer reclame NPO is oneerlijke concurrentie’ klagen commercialos
Lees ook:Anti-bezuinigingsspotjes publieke omroep moeten stoppen van VVD
Lees ook:Pleidooi tv-wereld tegen aanname Mediawet door Tweede Kamer per advertentie
Lees ook:Kamervragen VVD over eigen tv-reclame van Publieke Omroep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.