Schoonenberg haakt in op kritisch hooronderzoek Consumentenbond

Vanaf 2013 verandert het vergoedingensysteem van hoortoestellen. Audiciens adverteren daarom nu extra met gratis hoortesten, aldus de Consumentenbond, die 13 slechthorende proefpersonen liet langsgaan bij 100 hoorwinkels voor een intakegesprek. In de Consumentengids van oktober is te lezen dat het verschil tussen de offertes per persoon gemiddeld €1700 is. ”De kwaliteit van hoorwinkels loopt uiteen,” constateerde de bond op de site. Schoonenberg speelt vandaag in De Telegraaf in op dat onderzoek met een kop die niet wordt waargemaakt in het staatje van de Consumentenbond, waarin Hoorprofs bovenaan staat met een mager testoordeel van 6,8 en Schoonenberg de

tweede plaats bezet met 6,7. Maar goed, de advertentie gaat over een kolom binnen het staatje. De bond zegt daarover: ”Alleen door de juiste vragen te stellen komt een audicien achter de situatie van consumenten. In het onderzoek woog dit aspect zwaar mee. Schoonenberg scoort hierop het best, Hans Anders het slechtst.” Dus eigenlijk moet die leuke kop minder leuk lezen: ‘Schoonenberg vraagt het beste door.’ Maar luister, wèl goed dat dit bedrijf publiekelijk -en alert- reageert op het onderzoek van de bond. En toegeeft: ”Uiteraard zijn er punten ter verbetering.”

[PS]

Lees ook:Consumentenbond omarmt NLEnergie voor collectieve inkoop meldt advertentie, maar leden spuien kritiek
Lees ook:Gratis hoortestdag kondigt Schoonenberg aan met zichttest reclame
Lees ook:Geen reclame voor een gratis hoortoestel aangeboden in Schoonenberg-advertentie
Lees ook:Op zonnige dag met zonnecrème ingespeeld door Lidl
Lees ook:Samsung-reclame voor uitslag smartphone onderzoek Consumentenbond

2 reacties op “Schoonenberg haakt in op kritisch hooronderzoek Consumentenbond

 1. Hans

  Na het lezen van “Schoonenberg en Hans Anders” laat ik u weten dat er meer zijn die er een potje van maken. Bij mijn eerste bezoek bij Linnewever in Wateringen werden mij gelijk al twee gehoorapparaten van 2100 euro per stuk aangemeten. Er wordt niet eens gevraagd of je ze wel kunt betalen van je AOW.Ze bevielen mij niet omdat ik zelf niets kon inregelen. Daarna werden mij van een ander merk gehoorapparaten aangemeten à 1680,00 per stuk. Op internet las ik dat er ook apparaten waren die je kon onderdompelen in een goudvissenkom. Handig omdat ik veel buiten werk.
  Maar het afstellen ging niet lekker. Overigens was de audicien van het bestaan niet op de hoogte. Daarna weer andere besteld €.1158,00 per stuk. Ja u leest het goed 1158,00 euro per stuk. Met 3 knopjes zodat ik zelf wat kan regelen. Uiteindelijk deze maar genomen.Nu is het mij niet duidelijk of ik ze ook in de vissenkom kan leeggen. De audicien zegt van wel? Maar ik kan het antwoord nergens vinden.Afstelling nog niet naar mijn zin, maar ja inmiddels ben ik zeker 8 keer naar die zaak geweest.
  Bij elk bezoek stond ik na 20 minuten weer buiten. Ze hebben gewoon geen tijd voor je. Ook de prijsveschillen van de batterijtjes lopen nogal uit èèn. Euro`s verscil. Kruitvat was nog het voordeligste en ze werken net zolang. Volgens de audicien mindere kwaliteit maar bij hem kosten ze €.6,50 In begin 2000 ben ik ook nog naar Beterhoren geweest. die zat zo te hannussen met draadjes aan de computer brom hier brom daar. De KNO arts in BRONOVO zei “breng ze maar terug”.

    /   Beantwoorden  / 
 2. edwin

  Na 15 jaar brillen bij Hans Anders te kopen ben ik daarmee dit jaar gestopt. Gebruik de bril alleen in de auto en wil niet krasbestendig of ontspiegeld. Die kosten nu geen 45 euro meer, maar 119 omdat ik de extra’s niet af kan bestellen. Het was erg druk voor ik aan de beurt was.Goh je kunt best wel iemand erbij gebruiken. Nee, er is juist iemand wegbezuinigd. ipv 3 nu 2 man. Op de gehoorafdeling van 2 naar 1. Kijk dan denk ik dat er wellicht 1 echte audicien op de loonlijst staat om aan de regeltjes te voldoen en een minder bekwame invaller die er natuurlijk soms tegen de regels in in haar eentje staat. Mij verbaasd het niks, bij bezuinigingen op personeel wordt het voor de klant niet beter.
  O ja, sinds 15 april 2011 is Hans Anders overgenomen door investeerders Alpha Private Equity Funds en Alpinvest. Kijk en investeerders willen geld verdienen. Snijden in kosten is eerste verdienste. Nu huilen met krokodillentranen. Gek hè, ik had het voorgevoel dat ze ook beroerd uit brillentest zouden komen.
  Mijn jaarlijkse bril is aangemeten door specsavers, prima meting, meer werk van gemaakt en goede service, alleen werkelijk afschuwelijke monturen, maar ik was wel klaar voor 29 euro. Het kan dus anders Hans!!!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.