Amy Winehouse bijna Bavaria-babe voor alcoholvrij bier geworden in reclame

Zo, nu eerst een (overdosis) Bavaria… De Brabantse brouwer had bijna de grootste reclameflater ooit gemaakt. Het wilde Amy Winehouse, die deze zomer als gevolg van alcoholvergiftiging overleed, zijn alcoholvrij bier laten aanprijzen. Dat vertelde marketingdirecteur Peer Swinkels van Bavaria gisteren tijdens de Sprout Challengerday, die in het teken stond van het maken van fouten. Zo meldt de site van Sprout. Ik herhaal het hele bericht hier op Reclamewereld, met bronvermelding uiteraard, want was er zelf niet bij, die dag. Swinkels zag in Winehouse, die bekend stond om haar drank – en drugsproblemen en daarbij gepaard gaande idiote optredens, de ideale figuur om Bavaria’s gerestylde alcoholvrij bier te promoten. “Iemand moet in staat zijn ons product te relativeren. Achteraf zijn we blij dat het niet door is gegaan.” Bavaria is ‘n voorbeeld voor ondernemers als het gaat om creatieve marketingstunts. Zo leverde de actie met de Bavaria-babes, in Dutch dress/oranje jurkjes geklede supporters tijdens het WK in 2010, een “pr- waarde op van 27 miljoen euro.” Ook slaagde Swinkels er in om Hugh Heffer zo ver te krijgen zijn Playboy Mansion op de hak te nemen (zie commercial hier). Swinkels: “Je zou het niet denken, maar de man beschikt over een opmerkelijk relativeringsvermogen.” Aldus Sprout.

Toch lukte het Swinkels niet om Amy Winehouse uit ‘rehab’ te halen en voor de camera te zetten. Misschien maar goed ook, want de reclame zou door het overlijden van de zangeres een cynische ondertoon hebben gekregen. Als alternatief heeft Swinkels toen de aan lager wal geraakte acteur Mickey Rourke weten te strikken, die inmiddels het gezicht is van de nulprocentspils van de familie Swinkels.

Amy Winehouse werd op 23 juli dood aangetroffen in haar flat in Londen. Later werd vastgesteld dat ze door alcoholvergiftiging om het leven is gekomen.

Bekijk hier de commercial met Mickey Rourke, waar dus eigenlijk Amy Winehouse in had moeten zitten, volgens het bericht van Sprout.

Lees ook:Mickey Rourke eist een ‘fucking beer’ in Bavaria-spotje
Lees ook:Nu Mickey Rourke’s vriendin Elena in follow-up spotje Bavaria
Lees ook:Mickey Rourke aan de Snickers na alcoholvrije bier Bavaria
Lees ook:Charlie Sheen onthult: hoofdrol in commercial van Bavaria
Lees ook:Hugh Hefner met Playboy-meiden in spotje Bavaria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.