Albert Winninghoff nieuwe beschermheer ReclameArsenaal

Oud-reclameman Albert Winninghoff (foto) is de nieuwe beschermheer van het ReclameArsenaal, dat zich inzet voor het behoud van Nederland erfgoed op het gebied van reclame. Hij volgt na 9 jaar Giep Franzen, ook een oud-reclameman en vervolgens belangrijk reclamewetenschapper, op. Franzen was beschermheer vanaf de fusie van Het Nederlands Reclamemuseum en Het Nederlands Reclamearchief in 2001. Winninghoff, die sinds de jaren zeventig onder meer als oprichter van het bureau Noordervliet & Winninghoff een schat aan ervaring in het reclamevak opdeed, krijgt ‘ n ”eervolle rol” -wat die inhoudt wordt echter gespecificeerd- bij de stichting, meldt het RA. Winninghoff  was de eerste Nederlander in de directie van een internationaal bureaunetwerk en de eerste Nederlandse President van de European Association of Communication Agencies. Behalve de belangen van zijn eigen bureau, dat hij later aan het Amerikaanse Leo Burnett verkocht, heeft Winninghoff altijd de belangen van de reclamebranche gediend en actief uitgedragen. Zo was hij tweemaal voorzitter van de VEA en maakte hij zich sterk voor de Freedom of Commercial Speech. In 2006 werd hij samen met Franzen door de VEA uitgeroepen tot ‘Reclame Legend’. Het ReclameArsenaal is verheugd met de komst van Winninghoff, aldus het persbericht. ‘Albert is onlosmakelijk verbonden met de ontwikkeling en de professionalisering van het vakgebied reclame’, aldus voorzitter Hedy d’Ancona. ‘Met zijn eigen bureau heeft hij reclamegeschiedenis geschreven. Wij zijn zeer vereerd dat Albert het stokje wil overnemen van Giep Franzen, zo’n andere reclamelegende.’ Albert Winninghoff heeft zin in zijn nieuwe functie als beschermheer, zegt hij. ‘Het ReclameArsenaal is een bijzondere verrassing. Wat een nieuwsgierig makende schatkamer! Een bron van inspiratie voor het vak, journalisten, programmamakers. En uniek edutainment voor het onderwijs en het grote publiek. Daar verbind ik met veel plezier mijn naam aan.’

Lees ook:Oud-reclameman Jan Müller volgt Hedy d’Ancona op als voorzitter van het ReclameArsenaal
Lees ook:Hans van Dijk van reclamebureau Skipintro VEA Legend
Lees ook:Reclameman Tejo Hollander 8ste ‘legend’ VEA Hall of Fame
Lees ook:Reclamecreatief Béla Stamenkovits is Vea Legend 2011
Lees ook:Heleen van Royen doet precies wat Giep Franzen bedoelt zegt reclameman Roorda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.