Is dat Kokki (van Peppi) in een Samsung-commercial uit Dubai?

Ook Dubai kent een reclamefestival, de Dubai Lynx, alwaar vorige maand weer het beste werk uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika bekroond werd. FP7 Doha (Qatar) werd uitgeroepen tot bureau van het jaar, maar inmiddels is die titel weer afgenomen. De boefjes bleken zo’n beetje alle regels overtreden te hebben bij de inzendingen; de belangrijkste: werk insturen dat niet door het bedrijf in kwestie was goedgekeurd (sterker, ze hadden ‘t vaak niet eens gezien).  Alle zeven awards zijn ingetrokken, ook die voor een commercial voor een snelle – niet zo scherpe – Samsung-printer die in eerste instantie een gouden Lynx kreeg, meldt YoungMarketing. Getty Images leverde de oude stockbeelden, die uit een Nederlandse jaren ’70-serie lijken te komen. ”Herinner je je Peppi en Kokki nog, de Hollandse variant op Laurel en Hardy? Dat is toch Herman Kortekaas als Kokki in het korte spotje, of vergis ik me? Heeft ie het met z’n matrozenpakje toch maar mooi tot aan Dubai geschopt!,” vraag Dennis Hoogervorst YM zich af.

Lees ook:Getty Images’ real time redactionele verslaggeving OS
Lees ook:Love Story in videobeelden reclamefilmpje beeldbank Getty
Lees ook:Van liefde tot bingo in 873 mooie beelden van Getty Images
Lees ook:Onechte gezichten Merkel, Prins Charles, de Dalai Lama en Paus Franciscus in spotje Getty Images
Lees ook:Egyptische advertenties Heinz winnen Midden-Oosterse reclame Grand Prix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.