Voetbalclub Veendam-sponsor InternetGemeentegids ‘misleidt’

Over InternetGemeentegids.nl, hoofdsponsor van eerstedivisieclub BV Veendam, hebben honderden bedrijven klachten wegens misleiding met advertenties ingediend, meldt De Telegraaf vandaag. Ook gelieerde bedrijven zoals Telefoongids.com zouden bedrijven met onduidelijke advertentiecontracten jaren vastleggen. "Ze zijn zeer geraffineerd en leggen klanten meteen een strop om", stelt Telefoon- gids.nl, dat het bedrijf Telefoongids.com probeert te laten vervolgen. De beklaagde ontkent en vindt dat veel klanten onder legitieme contracten proberen uit te komen. Voetbalclub Veendam is dit seizoen, mede dankzij verlenging op 4 juni van het hoofdsponsorcontract met InternetGemeentegids.nl, uit de grootste financiële problemen.

Woordvoerder Paulien Zomer van InternetGemeentegids.nl spreekt van "een
hetze". Klanten worden wel goed voorgelicht, zegt zij in het dagblad. ,,Dat blijkt na
onze faxbevestiging nog eens uit een telefonisch controlegesprek.
Bovendien mogen klanten binnen acht dagen opzeggen." Het aantal
klachten valt "erg mee". ,,Dit werk heeft geen positieve naam. Maar het
is in het zakenleven wel dé methode om advertenties te verkopen; je kan
niet bij iedereen met een prospectus langs gaan."

Uiteraard zijn er zoals bij elk bedrijf klachten, stelt Zomer.
"Maar bedrijven hebben het contract gelezen. Je weet toch waarvoor je
tekent?"

Voetbalclub Veendam ziet na de klachten geen reden om met de sponsors te breken, aldus nog steeds De Telegraaf. In 2004 werd de sponsor van de club voor het eerst met misleiding in verband gebracht. Het kwam nooit tot een veroordeling.  

Lees ook:Na Doutzen Kroes maakt ook Kim Feenstra reclame voor reddingsplan Veendam
Lees ook:Foodwatch start Meldpunt Misleiding voor reclame-uitingen
Lees ook:Opgepast: het is veiliger om in de zomer naar de bios te gaan
Lees ook:Dolce & Gabbana veroordeeld: ‘gewelddadige’ reclame
Lees ook:Jumbo biedt excuses aan per advertentie voor het niet mogen leveren van kratjes Heineken

5 reacties op “Voetbalclub Veendam-sponsor InternetGemeentegids ‘misleidt’

 1. Iemand uit het bedrijfsleven

  Vreemd: op de site van Telegraaf kan ik niets vinden over dit nieuwsitem. Hebben ze het soms meteen weggehaald na dreigementen?

  Ik snap sowieso de nieuwswaarde van dit bericht niet. Dit speelt al zeker sinds 1998 (Tros Radar) en inderdaad ook in 2004. Zoek maar eens met Google naar het bedrijf in combinatie met “fraude”, “advertentiefraude” of “oplichting”. Dan weet je al snel genoeg of je zou vertrouwen zou kunnen hebben in dat InternetGemeentegids.

  Zie ook o.a.:
  http://www.rvdj.nl/1999/32
  http://journalist.web-log.nl/journalist/2004/10/21/index.html
  http://www.fraudemeldpunt.nl/index.php?p=70&news=88
  http://blogger.xs4all.nl/kixkix/archive/2008/05/02.aspx

  Ik heb ze persoonlijk meerdere keren aan de lijn gehad, soms zelfs vrij kort na elkaar, en vind het net als velen een vorm van misleiding, bekend als “acquisitiefraude”. Wie erin tuint, is natuurlijk gewoon dom, en kennelijk lijkt er juridisch weinig tegen te doen:
  http://www.vnunet.nl/nieuws.jsp?id=400097

  Ik zou haast denken dat de BV Veendam geen degelijk onderzoek heeft gedaan naar de reputatie van hun sponsor, en blijkbaar hebben ze bij Veendam geen contact met de zakenwereld, anders waren ze wel gewaarschuwd geweest. Nogal naief, lijkt me, want met een beetje googelen kom je allerlei boze bedrijven tegen. En dat is vast nog maar het topje van de ijsberg, als je beseft dat slechts een klein deel van de gedupeerden de moeite zal nemen om zijn klachten te publiceren. En wie wil er nou toegeven dat ze zo dom waren om erop in te gaan?

  Slim dus van InternetGemeentegids om een club in geldnood te vinden waarmee je de suggestie kunt wekken dat je wél bonafide bent. Je krijgt de sponsor die je verdient. Ik wens de BV Veendam veel wijsheid! Was de financiële nood zó hoog?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Redactie, Michael

  Dank voor de aanvulling. Ik heb zelf ook vergeefs gezocht naar de digitale versie, nadat ik het bericht in de krant van die dag had gelezen. Inderdaad, vreemd. Misschien heeft DT inderdaad juristen achter zich aan gehad, die gedachte kwam ook bij mij op. Veendam zal wel niet reageren.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Iemand uit het bedrijfsleven

  Ah, het stond dus in de krant, niet op internet! Vandaar. Dan had je de link naar de Telegraaf-site dus beter kunnen weglaten en expliciet de papieren versie moeten vermelden, anders zet je lezers dus onnodig aan het zoeken.

  Ik ben benieuwd of dit oude, maar kennelijk hardnekkige advertentiefraude-probleem nog een staartje krijgt in Veendam.

  Maar van de BV Veendam verwacht ik net als jij geen reactie. Die zitten waarschijnlijk in zo’n hoge geldnood, dat ze alles aanpakken en niet malen om een eventuele dubieuze achtergrond. Ik was gelukkig al geen fan van Veendam. Het zou veel erger zijn als Ajax of PSV dit zou hebben gedaan, maar die zouden er vast niet in trappen.

    /   Beantwoorden  / 
 4. tinus

  bedankt voor alles een veendam suppoirter

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.