Wegens te weinig reclame: omroep wil 125 mln extra

Een bericht dat vragen oproept. De raad van bestuur van Publieke Omroep (PO) wil voor 2008 125 miljoen euro bovenop de huidige begroting. Omdat begin dit jaar de tekorten opliepen door tegenvallende Ster-inkomsten, die weer een gevolg waren van tegenvallende kijkcijfers. Maar a. de economie bloeit als nooit tevoren, b. de inkomsten van de Ster groeien mede daarom al enkele maanden sneller dan verwacht en c. de PO zegt zelf dat het goed gaat met de kijkcijfers en dat neerwaartse spiraal is doorbroken. Kortom, een verlanglijstje voor een nieuw, ongetwijfeld veel PO-vriendelijker gezind kabinet. De PO

zegt het geld nodig te hebben voor herstel van de programmering, een kwaliteitsimpuls en ontwikkeling van crossmediale producten. ,,De begroting voor 2007 is rond, maar wanneer we op de huidige voet doorgaan dan hebben we in 2008 een tekort van 30 miljoen omdat onze reserves op zijn'', zegt Harm Bruins Slot, voorzitter van de raad volgens het ANP.

Bruins Slot kijkt met belangstelling naar de kabinetsformatie, omdat deze bepalend is voor de mediaparagraaf in het regeerakkoord. De wens van Publieke Omroep is dan ook al ,,in de omgeving van de formatie'' naar voren gebracht. De tekorten op de begroting zijn minder groot dan waar de Raad van Bestuur rekening mee heeft gehouden. Met het extra geld denkt de raad wel aan de doelstellingen voor 2010 (Voor iedereen, Publieke Kwaliteit, Crossmediaal) te kunnen voldoen en dan is hij ook bereid een ‘'prestatiecontract'' te ondertekenen.

Lees ook:Regionale omroep adverteert met noodkreet voor minister Plasterk
Lees ook:NPO zoekt nieuwe Raad van Toezicht per advertentie
Lees ook:Dekker tegen programma-onderbrekende reclame op Publieke Omroep
Lees ook:Anti-bezuinigingsspotjes publieke omroep moeten stoppen van VVD
Lees ook:Waarom ‘reclamevrij’ de Publieke Omroep schaadt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.