Voetbalsite Amstel komt met voetbalblogs

Reclame kent vele nieuwe vormen. Amstel wil ‘’de loyaliteit’’ van zijn bierdrinkers vergroten, heet het. Door van zijn site voetbal.nl de grootste sportredactie van het land maken. Dat wordt mogelijk doordat voetbalfans en -kenners de gelegenheid krijgen om op de site te gaan bloggen.

De site van de Eredivisie-sponsor biedt naast de user generated content –zeg maar verhaaltjes en berichten door bloggers zelf gratis aangeboden, wat de kosten laag houdt- ook uitgebreid professioneel voetbalnieuws over de Eredivisie en de belangrijkste Europese competities.

Alleen over bier vind je niets terug, laat staan over Amstel. Op het logo na en dat is nog klein in beeld gebracht op de site. Da’s pas subtiele en ongetwijfeld effectieve reclame voor je merk, want een sympathiek gebaar –lees vorm van reclame- van de bierbrouwer. Ook als je nooit bier drinkt of wijn verkiest, kun je er wat mee.

‘’We geloven heilig in die blogbijdragen, maar aan de andere kant is het oppassen dat de site niet een verzamelpunt wordt waar verschillende groepen supporters vervelende dingen over elkaar zeggen,” zei Bram Westenbrink, Brand Manager Amstel tegen de site van vakblad Emerce. Amstel hoopt dat het bloggen op voetbal.nl met zo min mogelijk regels en sturing kan plaatsvinden. “We willen het liefst alles zo vrij mogelijk houden. We moeten kijken of dat mogelijk is.”

Westenbrink hoopt op honderden blogs. Daaruit kan een goede selectie gemaakt worden voor berichten op de homepage.
De site is volgens het biermerk behalve een informatieplatform tevens een snelle ingang naar de Superpingels website van Amstel. Bierdrinkers kunnen deze Pingels daar sparen en uitgeven.

Lees ook:Ajax-partner Amstel haakt in in Amsterdamse krant (maar in Arena wordt gewoon Grolsch-bier uit Twente geschonken)
Lees ook:Spot Xander & Trijntje over ‘buurtconcert’ Vrienden van Amstel
Lees ook:Jaartje buitenland-spot met hulp mannen van Amstel
Lees ook:Onverwachte knuffel niet nodig zegt Amstel’s Vrienden-campagne met vaasje-actie
Lees ook:Zeg het niet bloemen maar met een vaas adviseert spotje Amstel Bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.