Belangrijke veiligheidswaarschuwing Snickers, Mars, Milky Way, Celebrations en Mini Mix

Geen terugroepadvertentie nog van Mars, wel [zie Lees verder] een aankondiging van de NVWA, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit vandaag. Mars roept niet alleen in Nederland de in Veghel gemaakte Snick ers, Mars, Milky Way, Celebrations en Mini Mix terug nadat een stukje plastic werd gevonden in een van haar producten. ‘In voorkomend geval zou dit plastic verstikking tot gevolg kunnen hebben’, aldus de NVWA. Details in het persbericht van Mars. Info is ook te vinden op de Nederlandse site van Mars, maar die blijkt moeilijk bereikbaar. In het persbericht zegt het bedrijf dat het een vrijwillige terugroepactie is. ‘Consumenten die in het bezit zijn van de bovenvermelde repen, worden verzocht deze niet te consumeren. Zij kunnen de betreffende producten voor 31 maart ongefrankeerd (met bijgevoegd een document met hun naam, adres en telefoonnummer) opsturen naar:  Mars Nederland 16-0143, Antwoordnummer 10016, 6200 XP Maastricht.  Voor meer informatie kunnen zij contact ook opnemen met de Consumer Care afdeling: 0800 733 44 733. Mars Nederland betreurt elk mogelijk ongemak dat dit voor consumenten met zich mee kan brengen.’ Het Veghelse biedt de consumenten van de genoemde repen hun ‘oprechte excuses’ aan. Aldus het persbericht van de fabrikant.

Zie ook Nu.nl voor meer informatie. Volgens De Telegraaf worden ongeveer 4 miljoen repen terug uit de winkels en snoepautomaten in het hele land. ‘In een reep in Duitsland zijn stukjes plastic aangetroffen. Wereldwijd worden de producten in 55 landen teruggehaald. De producten zijn allemaal afkomstig uit de fabriek in Veghel.’

De terugroep-advertentie van Mars, geplukt uit De Telegraaf van vandaag/woensdag (KLIK erop om wat te vergroten of zie het al genoemde persbericht voor de details):

Lees ook:Waarschuwings/terugroepreclame M&M-mokken Mars
Lees ook:Waarschuwings/terugroepreclame Taste-it chocorepen van Damhert
Lees ook:Nieuwste Mars-reclame: repen met Feel Good, Enjoy, Good Luck erop
Lees ook:Mars staakt reclamemaken voor kinderen tot 12 jaar
Lees ook:Waarschuwingsreclame voor Consenza Choco Wafers en Atkins Chocolate Break

2 reacties op “Belangrijke veiligheidswaarschuwing Snickers, Mars, Milky Way, Celebrations en Mini Mix

  1. E.W. Planken

    Volgens Postnl klopt de combinatie van antwoordnummer en postcode niet. Ik wil een verzendlabel aanmaken maar dat wil niet lukken.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Redactie, Michael

    @E.W. Planken: Zie hier het tfnr van de afdeling Customer Care van Mars 0800 733 44 733.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.