Zalmsnippers en gerookte zalmplakken onveilig zegt Jumbo (maar niet in advertenties)

‘Belangrijke veiligheidswaarschuwing Jumbo gerookte zalmsnippers 150 gram en gerookte zalmplakken 100 gram’ kopt een bericht van NVWA van g isteren. De NVWA is de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit en onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken. En Jumbo deed zelf een persbericht uitgaan, maar de gebruikelijke terugroepadvertentie werd (nog?) niet geplaatst in de dagbladen. De NVWA geciteerd: ‘Supermarktketen Jumbo roept een aantal zalmproducten terug, omdat daarin de listeriabacterie is aangetroffen. De winkel roept klanten op om deJumbo gerookte zalmsnippers 150 gram (EAN 8718449021280 met THT 29-02-2016) en Jumbo gerookte zalmplakken 100 gram (EAN 8718449045033 met THT 23-02-2016, 25-02-2016, 26-02-2016 en 01-03-2016) niet op te eten, maar terug te brengen naar een Jumbo winkel.’ En dan geld terug, uiteraard. Bijgaande illustratie van de twee produkten komt ook van de NVWA-site. Jumbo zelf schrijft onder meer in het persbericht: ‘Wanneer deze bacterie bovenmatig aanwezig is, kan het consumeren van de genoemde producten een gevaar vormen voor de gezondheid, met name bij zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem.’ En ook: ‘In een uitgebreide steekproef bij de genoemde zalmproducten kwam in twee monsters de listeria bacterie naar voren. Indien Jumbo ook maar de geringste twijfel heeft aan de voedselveiligheid, zal zij haar klanten altijd beschermen door de benodigde acties te ondernemen zoals nu wordt gedaan met deze zogenaamde recall.’

 

Lees ook:Terugroepactie Trekpleister-douchegel gemeld in advertentie
Lees ook:Waarschuwingsreclame over rauwe Maaltijdsalade Italiaanse Kip van Jumbo
Lees ook:Belangrijke veiligheidswaarschuwing Snickers, Mars, Milky Way, Celebrations en Mini Mix
Lees ook:Nieuw: Roy Donders kinderjuichpakjes bij Jumbo in de reclame
Lees ook:René Froger, Do en Jan Smit zingen voor Jumbo’s Kerstdiner-initiatief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.