Allergiewaarschuwing Lidl voor kipsatéschnitzel van Landjonker

Na de Rivierkreeftensoep met Saffraan van gisteren heeft Lidl weer een product, Kipsatéschnitzels van het merk Landjonker, uit de schappen gehaald, met houdbaarheidsdatum 14/12/2015. De advertentie staat deze keer niet in De Telegraaf, want bestemd voor een beperkte doelgroep, maar haalden we van de site Productwaarschuwing (KLIK erop om wat te vergroten). Er boven staat ‘Voedselallergie- waarschuwing voor pinda en melk.’ De verpakkingen van die partij zijn voorzienvan een verkeerd etiket. ”Hierdoor zijn de allergenen melk en pinda niet vermeld. Consumptie kan leiden tot onveilige situaties voor mensen met een allergie voor het allergeen melk of pinda,” meldt de afgebeelde boodschap van Lidl. Niet eten dus en terugbrengen naar Lidl moeten degenen met die allergieën, aankoopbedrag vergoed. Anderen kunnen het product gewoon consumeren. Lidl biedt haar verontschuldigingen aan. Bron voor het bericht is de Stichting Nederlands Anafylaxis Netwerk, 8 december 2015. Op die site is de advertentie nog beter te lezen is.

Lees ook:Veiligheidswaarschuwing over pinda-allergie van Tony Chocolonely/Voedsel Autoriteit
Lees ook:Terugroep reclame voor onveilige ‘Volito’ vouwbare rollators Lidl
Lees ook:Terugroepreclame Lidl’s Belbake Mix Cheesecake Stracciatella
Lees ook:Griesmeelpudding met rode bessensaus: waarschuwing Mona-advertentie
Lees ook:Veiligheidswaarschuwing accu-handschijnwerper Livarno Lux van Lidl gemeld in advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.