Bij Lidl verkochte wijn IGP Comté Tolosan Moelleux Blanc in waarschuwings/terugroepreclame

Alweer een Franse witte wijn met een ‘Veiligheidswaarschuwing’ in de terugroepreclame, en en ook vanwege mogelijke glassplinters. Deze IGP Comté Tolosan Moelleux Blanc 2014 0,75 l met lotnummer L3054AA werd in alle vestigingen van Lidl verkocht. Niet consumeren, fles terugbrengen naar Lidl. Consumenten worden in een advertentie vandaag -we plukten ‘m uit De Telegraaf- gewaarschuwd voor mogelijk verwondingsgevaar (KLIK erop om te vergroten, waardoor tekst leesbaar wordt). Als Franse leverancier die de terugroepactie aankondigt wordt Leroy Chevalier genoemd. Was hetdezelfde fles die in de vorige advertentie werd genoemd? ”Tijdens het afvullen van de desbetreffende wijn werd per abuis een verkeerde partij flessen gebruikt,” meldt de kleine advertentie. Geplaatst, oh ironie, op de pagina Privé naast een bericht over de alcoholverslaving van de aan lager wal geraakte David Cassidy. ”Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat zich glassplinters in het product bevinden. Vanwege mogelijk verwondingsgevaar bij consumptie worden klanten vriendelijk verzocht aan deze terugroepactie gehoor te geven.”

De flessen kunnen in alle Lidl-filialen worden teruggeven, kassbon niet nodig, waar de aankoopprijs wordt terugbetaald zegt Leroy Chevallier, met excuses voor het ongemak. Alleen een emailadres wordt opgegeven voor eventuele vragen: [email protected] (vreemd, de site site cgwint.com leidt naar iets heel anders dan een Franse wijnmaker genaamd Leroy Chevallier, maar dat terzijde).

Lees ook:Fles je vrienden-spel gemaakt in opdracht van de overheid
Lees ook:Jacob’s Creek-wijnactie Wijnvoordeel met dagblad Telegraaf gericht tegen Albert Heijn meldt reclame
Lees ook:Reclame ‘grachtenplastic’ afwasmiddelfles Ecover misleidend meldt Reclame Code Commissie Albert Heijn
Lees ook:PlantBottle 22,5% van planten gemaakt meldt Cola-reclame
Lees ook:La Palma Merlot is toppertje in Wilde Wijn Dagen-reclame Gall & Gall

3 reacties op “Bij Lidl verkochte wijn IGP Comté Tolosan Moelleux Blanc in waarschuwings/terugroepreclame

 1. Rick

  Het adres cgwint.com is geregistreerd door Castel Frères SAS uit Blanquefort. Dat klinkt alweer meer als wijn. Maar waar CGWINT voor staat… CGW International ??

    /   Beantwoorden  / 
 2. Redactie, Michael

  Rick: Dank, maar raar blijft het. Want als ik cgwint.com googel krijg ik een serviceprovider te zien, onderdeel van OVH, een andere serviceprovider, voluit Hébergement Internet, Cloud, et Serveurs dédiés (https://www.ovh.com). Zit weinig wijnigs aan ;-) . Je zou bijna denken dat die prachtige naam Leroy Chevallier een fancy naam is, want zonder eigen site (maar is inderdaad in Blanquefort gevestigd, net als dat Castel Frères SAS dat jij noemde)… Zie http://www.vinogusto.com/fr/adresse/58274/producteur-leroy-chevalier.

    /   Beantwoorden  / 
 3. De Melder

  Ik ben de melder geweest van deze terugroep actie en heb LIDL reeds op 13 september gewaarschuwd dat er vlijmscherpe glasdeeltjes avn 1 1/2 tot 2 mm in de wijn zaten. Ik heb zelfs flessen met restantjes teruggestuurd.
  LIDL heeft het gebagatelliseerd, want op 22 september moet ik een brief ontvangen hebben. Ik zit in het buitenland dus weet niet wat daar instaat. OOk toen op 1 oktober LFE, een dochterbedrijf van Castel een soortgelijke wijn terugriep en ik klantenservice van LIDL nog maar eens belde, waar ik ronduit onbeschoft werd afgewimpeld (“wij hebben u een brief gestuurd”) en ik schreef dat ik naar de NVWA zou stappen (ook gedaan) werd deed LIDL pas op 5 oktober melding.

  Of dit onder druk van de NVWA is gebeurd is de vraag.

  Castel is het grootste wijnbedrijf in Europa en een belangrijke private label fabrikant.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.