CBS: omzet reclamebranche ook in 3de kwartaal onder 2010

Met -6% lag de omzet van de reclamebranche lag volgens het CBS ook in het derde kwartaal van dit jaar onder het niveau van dezelfde periode van 2010. Dat meldt vaksite Adformatie vandaag. In het tweede kwartaal van dit jaar was de daling van dezelfde orde van grootte (-6,6%). Uit de conjunctuurtest van het CBS van oktober 2011 blijkt dat per saldo bijna één op de twee ondernemers in de reclamebranche het economische klimaat in het derde kwartaal zag verslechteren. Verder verwachten de reclamebedrijven lagere tarieven aan hun klanten in rekening te brengen en een verslechtering van de werkgelegenheid in hun branche.
Qua omzetontwikeling is de reclamebranche een stuk negatiever dan die van de totale zakelijke dienstverlening. De zakelijke dienstverleners in zijn geheel zetten in het derde kwartaal 0,3 procent meer om in vergelijking met het derde kwartaal van 2010. Meldt Adformatie, het CBS citerend.
Het aantal ondernemers in de reclamebranche met een negatief beeld over het economische klimaat,is in het derde kwartaal van 2011 fors toegenomen. Per saldo ervaart bijna de helft van hen een verslechtering tegen 26 procent drie maanden eerder. Sinds begin 2009 beoordelen de reclamebedrijven het economische klimaat voor hun onderneming nagenoeg onafgebroken negatief.
Er wordt voor het vierde kwartaal van 2011 meer omzet in de reclamebranche verwacht dan in het derde kwartaal. Dat is de mening van per saldo 13 procent van de reclamebedrijven. Bij per saldo 13 procent zal personeel worden afgestoten. Daarbij nemen de ondernemers in de branche, gezien de situatie, genoegen met lagere tarieven.

Meer cijfers hier.

Lees ook:Omzetniveau in reclame nu laagste sinds 2006 zegt CBS (maar er zijn ook lichtpuntjes)
Lees ook:Reclamebranche krijgt harde klappen in derde kwartaal
Lees ook:‘Groei personeelsadvertenties zwakt af’ – in bladen en op internet
Lees ook:Reclame omzet dagbladen bijna 20% omlaag in 2013
Lees ook:Stijging verwacht na 2,4% omzetdaling TV-reclame in KW1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.