‘Groei personeelsadvertenties zwakt af’ – in bladen en op internet

Help! Het is toch niet waar, dat er een recessie aankomt… De groei van personeelsadverten- ties vlakt af, zowel op papier als op internet. Dat bleek uit woensdag gepubli- ceerde cijfers van onderzoeks- bureau Nielsen Media Research, zo meldt het ANP. Het totale aantal personeelsadvertenties steeg in het derde kwartaal op jaarbasis met 18 procent, na een toename in het voorgaande kwartaal van 24 procent. In het eerste kwartaal van het jaar bedroeg de groei zelfs 39 procent. Bij de dagbladenstegen de personeelsadvertenties met 3 procent, tegen 17 procent in het voorgaande kwartaal. Bij de vakbladen zwakte de groei af van 10 naar 2 procent. Het aantal personeelsadvertenties op internet groeide met 18 procent tegen 24 procent in het voorgaande kwartaal. In totaal werden in het derde kwartaal ruim 326.000 personeelsadvertenties geplaatst in kranten, vakbladen en op internet. Ruim 90 procent van de advertenties werd op banensites geplaatst, aldus het ANP.

Lees ook:Aantal personeelsadvertenties in 2007 met 20 pct omhoog, maar …
Lees ook:Aantal personeelsadvertenties 40 pct omlaag (alleen zorg & welzijn adverteert nog hevig)
Lees ook:Reclame-inkomsten stijgen eerst helft 07, vooral dagbladen profiteren
Lees ook:Aantal personeelsadvertenties daalt weer in kw3, ook op internet
Lees ook:Omzet reclame op radio omlaag in derde kwartaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.