Rabobank zet rem op sportsponsoring en stopt met wielrennen/KNWU en paardensport/KNHS

Rabobank stopt eind 2016 met de sponsoring van de wielrenunie KNWU en de paardensportbond KNHS. Ook de twee wielerteams die financiële ondersteuning krijgen, moeten op zoek naar een nieuwe sponsor. Het betreft het Rabo Development Team en het RaboLiv vrouwenteam v an kopvrouw Marianne Vos. Zo meldt onder meer De Telegraaf vandaag. Zie ook het persbericht. De focus wordt verlegd naar lokale sportsponsoring. De Rabobank kondigde donderdag nog aan dat er 9000 arbeidsplaatsen verdwijnen en kwam vrijdag met de mededeling dat het de aflopende contracten met vier bovengenoemde partijen niet verlengt. Het besluit betekent dat er een einde komt aan jarenlange verbintenissen van de bank met het wielrennen en de paardensport. De Rabobank was de afgelopen twintig jaar als sponsor actief in de wielersport en sinds de oprichting van de KNHS in 2002 hoofdsponsor. De bank sponsort ook de hockeybond en sportkoepel NOC*NSF. Met deze partners is de bank nog in gesprek over de toekomstige invulling van de sportsponsoring, laat het bedrijf weten in een persbericht.

De bank meldt dat ze focus wil verleggen naar lokale sportsponsoring. ”We willen hiermee letterlijk nog dichterbij onze klanten komen,” aldus Heleen Crielaard, verantwoordelijk voor sponsoring binnen de Rabobank. Zij benadrukte dat de wieler- en hippische sport op hun weg naar de Olympische Spelen in Rio kunnen blijven rekenen op steun van de bank. ”Met een hopelijk sportief hoogtepunt tijdens de Spelen komt er in 2016 een einde aan een periode waarin de Rabobank met hart en ziel haar naam aan de wieler- en hippische sport verbonden heeft.”

De Rabobank citeert ook Marianne Vos in een langer persbericht. Zij zegt: ”We hebben de afgelopen jaren alles op alles gezet om met onze ploeg succesvol te zijn en het vrouwenwielrennen op de kaart te zetten. Ook in 2016 zullen we ons weer voor de volle 100% inzetten met als sportief hoogtepunt de Spelen in Rio. Ik wil de Rabo bedanken voor alle kansen die ze de ploeg, jonge rensters en mij geven.”

Huib Kloosterhuis, directeur KNWU:  ”Rabobank is al 20 jaar trouwe partner van de wielersport. Mede door de structurele ondersteuning van de Rabobank staat het wielrennen er in zijn geheel goed voor. Desalniettemin betreuren we dat aan dit partnership een einde komt.”

John Bierling, directeur KNHS: ”Meer dan de helft van de ruiters uit de mediallewinnende teams in de Olympische disciplines op het WK en EK senioren in 2014 en 2015 komt voort uit het Rabo Talententeam. Dat is ongekend en daar zijn we trots op. De paardensport is anno 2015 uitgegroeid tot een medaillefavoriet van de Spelen in Rio. Maar misschien nog belangrijker: samen met de Rabobank hebben wij dromen van velen, ook lokaal, helpen waarmaken. Wij vinden paardensport de mooiste sport van Nederland en kijken met veel vertrouwen naar de toekomst. Samen met 1 miljoen paardenliefhebbers delen we deze passie.”

Aldus het persbericht van de Rabobank.

Lees ook:Topsporters bedanken hun Uitblinkers in Rabobank’s Sportgala-reclame
Lees ook:Rabobank brengt Rabobank Sport TV als eigen kanaal op YouTube
Lees ook:Rabobank stopt na 15j met sponsoring Hoofdklasse hockey
Lees ook:Fatima en Teun in sponsorduel ABN Amro – Rabobank
Lees ook:Rabo-advertertentie steunt OS-sporters in jacht naar goud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.