Fietsgigant Giant wordt mogelijk hoofdsponsor Raboploeg

Fietsenfabrikant Giant overweegt hoofdsponsor te worden van de Raboploeg, meldt NU.nl en diverse andere media. Het Taiwanese merk ziet ook een cosponsorschap als mogelijkheid. In elk geval blijft Giant leverancier voor fietsen en kleding van de ploeg. Deze maand wordt een beslissing genomen. “We willen niet opstappen uit het profwielrennen”, laat worldwide marketingmanager Tom Davies weten. “We houden van het fietsen, omdat dat is wie we zijn.” Rabo’s besluit om te stoppen als sponsor kwam als een verrassing voor Giant, maar het bedrijf ziet ook kansen. “Er was nooit een mogelijkheid om een grotere betrokkenheid bij de ploeg te krijgen en dat vonden we ook prima, maar nu er de kans is om de ploeg over te nemen, moeten we daarnaar kijken“, meent Davies.

 

Eerder vrijdag stelde het bedrijf nog alleen na te denken over de sponsoring. De keuze om een groter belang in de Rabobankploeg te nemen hangt volgens Davies niet alleen van geld af. Hij heeft in ieder budget ervoor, zei hij. Op bedragen gaat hij niet in.

“We moeten kijken wat goed is voor Giant. Een ploeg overnemen kost veel meer geld en tijd dan we nu in de ploeg staken, dus moeten we ons afvragen of het ook veel meer oplevert. Het is meer een strategische beslissing.”

Bang voor slechte publiciteit is Giant niet. “We zaten al in de sport ten tijde van Operacion Puerto, toen we Jan Ullrich sponsorden en erger dan dat kan het niet worden”, stelt Davies.

“We hebben bijna een verantwoordelijkheid om de sport te helpen en met een eigen team kun je ervoor zorgen dat de sport schoner wordt.” Aldus NU.nl.

Lees ook:Waarom Giant 30 ‘gewone fietsers’ sponsorde in Australië
Lees ook:‘De journalistiek sterft uit door de commercie’ zegt Brit Nick Davies
Lees ook:Hamburgerketen Quick stopt reclame Franse voetballer Anelka
Lees ook:Fortis past reclameboodschap aan en beziet nieuwe aanpak
Lees ook:Fietsen en racen in superspotjes Samsung Mobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.