Rel: Ralph Lauren-reclame voor Chinese kleding OS Team USA

Relletje in de VS na de onthulling van ABC News, het Amerikaanse tv-station, dat Team USA naar de Olympische Spelen -alle 530 athleten- in in China gemaakte kleding. Maar de kledingsponsor is wel het Amerikaanse Ralph Lauren. De kritiek is begonnen, zoals zo vaak, op de sociale media in de VS. De Chinezen vinden het maar hypocriet, laten ze weten. De twee landen zijn immers dikke handelspartners. En Ralph Lauren? Dat bedr ijf zit er flink mee in haar maag, meldt AdAge. Het is uiteraard te laat om nog wat te doen. Maar voor de volgende spelen in 2014 wordt er gekeken of er meer geproduceerd kan worden in de VS, door de Amerikaanse kledingmaker.  “For more than 45 years Ralph Lauren has built a brand that embodies the best ofAmerican quality and design rooted in the rich heritage of our country,” luidt het statement van de retailer. “We are honored to continue our longstanding relationship with the United States Olympic Committee in the 2014 Olympic Games by serving as an official outfitter of the U.S. Olympic and Paralympic teams. Ralph Lauren promises to lead the conversation within our industry and our government addressing the issue of increasing manufacturing in the United States and has committed to producing the opening and closing ceremony Team USA uniforms in the United States that will be worn for the 2014 Olympic Games.” Aldus AdAge.

Lees ook:OS Londen: Beckham’s fraaie Samsung Galaxy S3-spotje
Lees ook:Olympische hebbedingen om terug te nemen uit Vancouver
Lees ook:Knappe 4D-projectie Ralph Lauren in(!) warenhuis KaDeWe
Lees ook:De ocean over zwemmen voor OS Londen in spotje AT&T
Lees ook:ING stopt zoals verwacht met sponsoring Formule 1 Renault

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.