Kritiek op Fries reclamegeld voor politieserie Moordvrouw met Wendy van Dijk

De RTL4-serie Moordvrouw, met Wendy van Dijk in de hoofdrol, speelt zich niet toevallig af in Friesland, want maakt zo reclame voor die provincie dankzij een miljoen euro aan provinciale subsidie voor die serie. De noordelijke provincies ruziën over de sponsoring. ”Het geld komt uit een gezamenlijk potje, dat is bedoeld om Friesland, Groningen en Drenthe een economische oppepper te geven,” meldt De Telegraaf vandaag op de voorpagina. ”Dat de Friezen ervoor hebben gekozen om hun provincie door sponsoring van een tv-serie bij de commerciële omroep meer voor het voetlicht te brengen, heeft in zowel Groningen als Drenthe kwaad bloed gezet.” In Friesland, waar men volgens de wakkere krant ‘jaren’ bezig is geweest met de komst van de serie, is men uiteraard blij. Directeur Van Gessel van Fryslân Marketing: ”Het is een beetje kinnesinne van Groningen en Drenthe, de bekende rivalen (…) wij hebben het bedacht en het pakt goed uit.” Volgens DT hebben de Friezen goed gekeken naar het profijt dat Maastricht had van TROS-serie Flikken Maastricht. De politieke partij SP in Groningen noemt de subsidie ‘dubieus‘ en vraagt zich af of een gesponsorde tv-serie wel voordeel oplevert voor Friesland, maar ook PVV en PvdA zijn kritisch. De Telegraaf zelf: ”Tegen zo’n slim staaltje provinciemarketing kan geen reclamecampagne op” (onder verwijzing naar de provinciale campagne ‘Er gaat niets boven Groningen‘)

Lees ook:FC Groningen gaat reclame maken voor eiland Ameland
Lees ook:Sotchi: Drenthe maakt al reclame voor teruggekeerde Olympische helden
Lees ook:Utrecht komt met reclame op rotonde in ruil voor onderhoud
Lees ook:Doutzen Kroes van L’Oréal/Victoria’s Secret nu ook gezicht Friese taal
Lees ook:Friesland Bank wenste ons geen gelukkig nieuwjaar in advertentie van 31/12

2 reacties op “Kritiek op Fries reclamegeld voor politieserie Moordvrouw met Wendy van Dijk

  1. Femmie Compagner

    Wat een waardeloze serie. Nou ja, tot 13 jaar is het (waarschijnlijk)heel spannend, voor volwassen personen niet om aan te zien. Komt de acteurs niet ten goede.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jaco Mol

    sorry hoor ik vind flikken maastricht 10 keer beter dan moordvrouw !

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.