Oproep tot demonstratie bij FMO wegens Hondurees waterproject Agua Zarca in advertentie gemeld

Weer Eens Wat A nders In De Reclame: een oproep tot demonstratie in Den Haag vanwege een Hondurees waterproject. Bij het hoofdkantoor van ontwikkelingsbank FMO, de Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden. Vanwege mede-financiering van het Agua Zarca-project in Honduras. De demonstratie is op vrijdag 22 april om 14.00 uur aan de Anna van Saksenlaan 71 in Den Haag, meldt de paginagrote advertentie achterop de Volkskrant vandaag (KLIK erop om te vergroten, lees de complete tekst in de doorlees). Wat ‘t vast goed bedoelde Agua Zarca-project in de Gualcarque-rivier precies omvat maakt de advertentie niet duidelijk, helaas. Wel dat die rivier als heilig wordt beschouwd door de inheemse Lencagemeenschappen. En dat er als gevolg van protesten daar doden vielen. Daaronder de afgebeelde milieu- en mensenrechtenactiviste Berta Cáceres die werd vermoord.  Ze ging voorop in het verzet tegen het Agua Zarca-project. FMO heeft de financiering tijdelijk stopgezet na deze moord, ‘maar weigert vooralsnog om zich permanent uit het project terug te trekken,’ meldt de advertentie. Een delegatie van het voorheen door Cácerest gecoördineerde COPINH, dat staat voor Raad van Volks- en Inheemse Organisaties van Honduras, bezoekt deze week Nederland om terugtrekking te eisen. Onderaan de advertenties staan de namen van vele organisaties die de terugtrekkingseis van COPINH aan FMO ondersteunen. Meer informatie hier, op site Banktrack.org/AguaZarca.

 

Lees ook:Demonstratie tegen kernenergie aangekondigd in dagbladen
Lees ook:Marketing naar Maasai-vrouwen gebracht vermeldt VSO-advertentie
Lees ook:Meld je aan en/of doneer voor Nacht van de Vluchteling op 18-19 juni vraagt advertentie
Lees ook:Nieuw ‘H-team’ gesteund en sponsors bedankt in inhaak-advertentie Amsterdam Dinner
Lees ook:ProRail vernieuwt op zes grote locaties meldt advertentie tijdens meivakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.