Vrouwen geen mannen in de gezondheidszorg zegt naakte reclamedame langs snelweg

Ze is naakt, reusachtig groot en de komende week kijkt ze vorsend uit over de A44.’  In samenwerking met Women Inc, de organisatie die gelijke rechten en kansen voor mannen en vrouwen bepleit, heeft museum Corpus in Oegstgeest namelijk het beroemde boegbeeld tijdelijk voorzien van een vrouwelijke helft. Zo schreef De Telegraaf gisteren. Zie ook filmpje. De tekst erop luidt: ‘De gezondheidszorg is gebaseerd op het mannelijk lichaam.’ Met deze ludieke actie, ’Behandel me als een dame’, hoopt Women Inc. het publiek bewust te maken van het gegeven dat de gezondheidszorg nog steeds gebaseerd is op het mannenlichaam,aldus de krant. ”En dat dat levensgevaarlijk is voor vrouwen die daardoor vaak een verkeerde diagnose en medische behandeling krijgen.” Het beeld werd gisteren, op Wereldgezondheidsdag opgetuigd, aldus het dagblad. Op die WHO-site wordt trouwens vandaag 7/4 genoemd als dag, die overigens internationaal in het teken staat van het gevecht tegen obesitas. Iets waarvan onze reclamedame langs de A44 in ieder geval géén last heeft . Ook het beeld -KLIK erop om wat te vergroten- nemen wij graag over uit De Telegraaf.

Women Inc. noemt zich ‘hèt netwerk voor alle vrouwen die zichzelf en elkaar willen versterken.” De organisatie agendeert, versterkt, verbindt & biedt podium.

Lees ook:Weet wat je waard bent test voor vrouwen in Women Inc-advertentie
Lees ook:Keira Knightley in keihard filmpje contra geweld tegen vrouwen (van Women’s Aid)
Lees ook:‘One Woman’ heet de song voor Vrouwendag van de VN
Lees ook:Ban op ‘te gewelddadig’ filmpje Keira Knightley contra geweld tegen vrouwen
Lees ook:Oekraïne-referendum: ‘tegen’-reclame Partij voor de Dieren en ‘Oorlog is geen oplossing’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.