Half bekend Nederland steunt ‘Red de zorg’ volkspetitie in advertentie

Een goeie vertegenwoordiging van bekende Nederlanders, 66 stuks, steunt vandaag de ‘Volkspetitie’ Red de Zorg. In de dagbladen vanochtend een oproep om de petitie voor goede zorg te tekenen op de site FNV voor zorg. Red de Zorg is een initiatief van de vakbondcentrale s FNV en CNV (KLIK op de advertentie om ‘m wat te vergroten) en roept de regering op om ‘de afbraak van de zorg nu te stoppen’. De tekst, in geval niet goed leesbaar, die ook op de FNV-site is te lezen:  ”Deze regering bezuinigt miljarden op de zorg. Terwijl verzorgingshuizen sluiten en ouderen langer thuis moeten blijven wonen, bezuinigt de regering op de zorg thuis. Terwijl ouderen in een verpleeghuis te weinig zorg en aandacht krijgen omdat de werkdruk voor medewerkers torenhoog is, bezuinigt de regering op de verpleeghuizen. Terwijl zorgverzekeraars recordwinsten maken, bezuinigt de regering op de zorg aan psychiatrische en gehandicapte cliënten. Honderdduizenden mensen die zorg nodig hebben omdat ze ouder worden, psychische problemen of een handicap hebben, raken deze zorg kwijt. Tienduizenden mensen die in de zorg werken, verliezen hun baan of hun inkomen. Wij roepen de regering daarom op om de afbraak van de zorg nu te stoppen.”

De lijst van bekende Nederlanders die de ‘Volkspetitie‘ van FNV en CNV ondersteunen is waarschijnlijk niet goed leesbaar helaas, na klikken op bijgaande advertentie. Maar de 66 namen variëren van Willeke Alberti tot Albert Verlinde, van Joop Braakhekke tot Javier Guzman, van Henk Krol tot Jan Mulder, van Pieter Lakeman tot Henk Schiffmacher, van Arjo Klamer tot Ewald Engelen en van Ebru Umar tot Humberto Tan. Plus de namen van enkele ondernemers in de zorg. Te veel om hier op te noemen.

 

Lees ook:Prominente oudere Nederlanders ondertekenen ‘Red de zorg’-advertentie
Lees ook:Zorg gaat helaas over geld zeggen zorgverzekeraars die in advertentie op een dialoog aansturen
Lees ook:FNV klaagt ‘misleidende’ overheidsspotjes over zorg aan bij Reclame Code Commissie
Lees ook:‘Nee’ moeten verkopen nieuwe onderwerp Zorgdialoog-advertentie verzekeraars
Lees ook:Grote ‘Zorg verandert mee’-campagne in dagbladen

2 reacties op “Half bekend Nederland steunt ‘Red de zorg’ volkspetitie in advertentie

  1. Ed Verweij

    Het is de hoogste tijd, dat deze regering die alles afbreekt heel sterk op de vingers wordt getikt. Dit kan zo niet langer.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.