Campagne Wereldland Nederland voorbij, resultaat ?

De campagne van Wereldland Nederland, een stichting ‘met als doel om Nederlanders het vertrouwen in Nederland terug te geven’, is officieel afgelopen. ”En natuurlijk verander je een houding, een mentaliteit, niet van vandaag op morgen,” meldt de vermoedelijk laatste advertentie die ik vandaag uit de Volkskrant en Het Parool plukte. ”Daarom gaat Wer eldland Nederland door. Afgelopen woensdag is De Beste Verkoper van Nederland gekozen. De campagne eindigt nu. Dit is het begin,” besluit de  advertentie. Nederland ziet z’n geluk niet, klinkt het vandaag. Maar dat werd ook al bij de start geroepen… Was die campagne nou een succes? Geflopt? De reactie van initiatiefnemer reclameman Ralph Wisbrun maandag op een Genootschap voor Reclame-bijeenkomst: ”Het effect? Geen idee. Hoe meet je dat?” Of de campagne voorgoed voorbij is, was ook nog een vraagteken. De advertentie van vandaag eindigt cryptisch genoeg: ”De campagne eindigt nu. Dit is het begin.” Even daarvoor meldt de tekst: ”De afgelopen periode heeft Wereldland Nederland campagne gevoerd om het beeld dat Nederlanders over Nederland hebben een beetje te laten kantelen. Het is niet zo dat we onze ogen sluiten voor wat er mis is. Meer willen we ze openen voor wat er goed is aan dit land.” Zie de volledige tekst in de overlees.De tekst van de -vooralsnog?- laatste advertentie van Wereldland Nederland.

PS  Leuk blog, Reclamewereld?

Lees ook:Waterlast is voorbij zegt ‘vakantieland Duitsland’ in reclame
Lees ook:Wereldland Nederland-initiatief bruist van positieve energie volgens Roorda
Lees ook:‘Wereldland Nederland’ gaat Nederland verkopen aan Nederlanders – met een massale campagne
Lees ook:Gewone Nederlanders maken Sanex-reclame op digimasten
Lees ook:BN’ers roeren zich met gratis ‘Nederland heeft een hart’-affiches in vluchtelingendebat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.