Mensen met psychische klachten via advertentie gezocht door SIRE

SIRE, de onafhankelijke Stichting Ideële Reclame, is op zoek naar psychische (ex)patiënten voor nieuwe campagne, blijkt uit advertenties zaterdag in de dagbladen van de Persgroep Nederland. En als fans van het werk van SIRE* helpt Relamewereld graag een handje met zoeken, vandaar dat we de oproep hier reproduceren (KLIK erop om wat te vergroten, z odat de tekst beter leesbaar wordt). Bovendien gaat het weer om een wezenlijke zaak. De site erover: ”Heb jij een psychische ziekte, of heb je die gehad? Dan heb je waarschijnlijk ook te maken met het onderwerp voor een nieuwe SIRE-campagne: het stigma waar veel mensen met een psychische ziekte mee te maken krijgen. Voor deze campagne zijn we op zoek naar mensen die tips zouden willen geven via een telefonische hulplijn. Daarnaast zoeken we mensen die hun ervaringen willen delen voor de camera. Deze SIRE-campagne komt tot stand in samenwerkingmet Landelijk Platform GGz, GGZ Nederland, Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie, Zorgverzekeraars Nederland, Fonds Psychische Gezondheid, Korrelatie en Samen Sterk tegen Stigma.

Reageren? Mail dan naar [email protected] en omschrijf in een paar zinnen wie je bent, waarom je mee wilt doen, en welke psychische aandoening of klachten je hebt (gehad). Vergeet ook niet je naw-gegevens en geboortedatum te vermelden. Per e-mail krijg je vervolgens uitgebreide informatie van SIRE, dat uiteraard volledig vertrouwelijk met je gegevens omgaat, meldt de advertentie-oproep.

* Meer over SIRE. Dit schrijven ze op de site: ”SIRE, Stichting Ideële Reclame, wil maatschappelijke thema’s waar weinig of nog geen aandacht voor is zichtbaar maken en op de publieke agenda zetten. Wij doen dit met grote multimediale campagnes. SIRE wil met haar werk bijdragen aan een vitale en betrokken samenleving. Immers, de maatschappij dat zijn wij.

”SIRE wil mensen in beweging brengen en aanzetten tot nadenken. Dat doen we nu al ruim 44 jaar. Voor tal van thema’s is campagne gevoerd. Enkele voorbeelden zijn: Je bent een rund als je met vuurwerk stunt, Kort Lontje, Stop digitaal pesten, Geef kinderen hun spel terug en de Pleegoudercampagne.

”Ons werk is alleen mogelijk dankzij de geheel belangeloze inzet van honderden professionals uit de communicatie- en mediabranche.

”SIRE is onafhankelijk. Dit betekent dat we geen banden hebben met de overheid of andere organisaties.”

Er zijn inmiddels 105 SIRE-campagnes. De meest recente zijn ‘Handen af van hulpverleners‘ en Tolerantie, daar knapt heel Nederland van op.

PS Do u like this blog?

Lees ook:SIRE zoekt dodelijk zieke mensen via dagbladadvertentie
Lees ook:Samen Sterk zonder Stigma-campagne over psychische aandoeningen neemt stokje SIRE over
Lees ook:SIRE maakt reclame voor hulplijn voor mensen zónder psychische ziekte
Lees ook:Voor iedereen die denkt dan iemand met een depressie…
Lees ook:Jack de Graaff van Publicis is nieuwe SIRE-voorzitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.