Overheid-reclame voor NL-Alert via mobieltje (iPhone niet)

Het stond al in de pers, de overheid heeft NL-Alert gelanceerd voor mobieltjes, maar op de zo populaire iPhone werkt het systeem helaas nog niet. Is dat nou anti-reclame voor de iPhone, of juist reclame, haha, omdat dus niet iedereen zomaar kan binnend ringen met boodschappen… Enfin, deze advertentie van de Rijksoverheid staat vandaag in de krant (KLIK erop om wat te vergroten zodat de tekst net leesbaar is). Spotje in overlees. NL-Alert is een nieuw aanvullend alarmmiddel voor op de mobiele telefoon, waarmee de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht kan informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat mensen op dat moment het beste kunnen doen. Zo kunnen meer mensen worden bereikt en worden mensen beter geïnformeerd. Het persbericht geciteerd: ”De hulpdiensten van de veiligheidsregio’s
kunnen NL-Alert vanaf vandaag inzetten als aanvullend alarmmiddel bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand waarbij giftige rook vrijkomt, explosiegevaar of een overstroming. NL-Alert werkt op basis van cell broadcasting en niet met sms-berichten. Daardoor werkt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem.” Aldus het persbericht op de site van de overheid.

[PS]

Lees ook:Overheid zendt om 12.00u NL-alert controlebericht
Lees ook:NL Alert Controle Bericht op 7 december meldt spotje Rijksoverheid
Lees ook:Woninginbraak-vermijding onderwerp eerste preventie-campagne Veiligheid en Justitie
Lees ook:Aanpassing dienstregeling NS: reclame gratis sms-alert
Lees ook:Overheid waarschuwt niet-gedekten ziektekosten in campagne

2 reacties op “Overheid-reclame voor NL-Alert via mobieltje (iPhone niet)

  1. Jantine

    Humor? Die reclame? Misselijkmakend!!

      /   Beantwoorden  / 
  2. M. Verhoef

    Wat een absurde reclame voor nl alert, of moet ik zeggen anti reclame. Hier wil je toch niet bij horen? Wie bedenkt zoiets?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.