Mooie missen helpen met gehoorschade-campagne

De Nederlandse Vereniging voor Keel-, Neus- en Oorheelkunde begint een nieuwe campagne om jongeren te wijzen op de risico’s van luisteren naar luide muziek, zo meld Communicatie Online, het ANP citerend. ”Gehoorschade onder jongeren komt op steeds jongere leeftijd voor. Daarom is het belangrijk om jongeren al vroeg te waarschuwen voor de gevaren van luisteren naar luide muziek, zo menen de KNO-artsen.” In het kader van de campagne worden op een groot feest in Amsterdam voor jongeren van 12 tot 15 jaar, op de laatste dag van het schooljaar, oordopjes

uitgedeeld. Ook zullen Nederlandse provinciemissen jongeren er vertellen dat ze hun oren goed moeten beschermen. Door gehoorschade moeten steeds meer mensen op jonge leeftijd een hoortoestel gebruiken en krijgen steeds meer mensen last van oorsuizen.

PS Laatst in de Metro had een jongen z’n muziek zó hard aan staan, dat mijn Sp!ts-krantje begon te trillen. Ik wilde tegen hem zeggen: geloof me, als jij daarmee doorgaat, ben je over tien jaar doof. Maar ik hield toch maar mijn mond. Nuttig, deze campagne.

Lees ook:Jongeren gezocht om VN toe te spreken meldt advertentie
Lees ook:Niet-rokers ingeschakeld in anti-cool campagne van KWF
Lees ook:Samenwerkingscampagne ‘&’ scoort in dubbel opzicht
Lees ook:Snelheidsduivels naar eigen begrafenis in keihard spotje
Lees ook:Heineken spreekt ouders aan over ‘alcohol onder de 16′

Eén reactie op “Mooie missen helpen met gehoorschade-campagne

  1. Emilie

    Fantastisch dat de ‘missen’ aandacht besteden aan gehoorbescherming. Jammer dat dit naast het al bestaande concept ‘Oorveilig.nl’ loopt waar Alpine’s PartyPlugs worden aanbevolen.

    Maarja, toch leuk om cleavage van het oor te zien op deze foto’s ;-) .

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.