Justitie’s publiekscampagne tegen huiselijk geweld gaat op herhaling

De publiekscampagne tegen huiselijk geweld uit 2007 wordt de komende weken, tot eind september, herhaald. Aldus het Ministerie van Justitie vandaag in een kort persbericht, waarin niet wordt gerept over de achtergrond van de beslissing. Spotjes op radio en televisie vestigen de aandacht op het landelijke telefoonnummer voor advies en hulp 0900 126 26 26 en de website. Doel is mensen die met huiselijk geweld in aanraking komen ertoe te bewegen hulp te zoeken; zowel slachtoffers, omstanders als plegers. Naar schatting vinden jaarlijks zo'n 500.000 huiselijk geweldincidenten plaats, aldus het bericht.

De publiekscampagne in het voorjaar van 2007 leidde ertoe dat de
website ruim 100.000 keer bezocht werd. Het landelijke telefoonnummer
0900 126 26 26 werd bijna 11.000 keer gebeld.

Lees ook:Ministeries beginnen met publiekscampagne tegen huiselijk geweld
Lees ook:Gelukkig won Oranje, dan slaat papa niet (geweldcampagne)
Lees ook:Make-up tips Lauren Luke, slachtoffer huiselijk geweld
Lees ook:Amnesty in ‘t geweer tegen geweld tegen vrouwen
Lees ook:‘Vroeg leren’ mooi vaderdagspotje Amerikaanse Sire

Eén reactie op “Justitie’s publiekscampagne tegen huiselijk geweld gaat op herhaling

  1. Redactie, Michael

    Waarom opnieuw? Enkele media melden dit nog: “De minister hecht veel belang aan het onderwerp”, noemt een woordvoerder van Justitie als reden voor het herhalen van de campagne. “Het voorkomen van huiselijk geweld is een van de speerpunten van het justitiebeleid.” Dus niet: de vorige campagne heeft geen of te weinig effect gehad. Of: huiselijk geweld is na het aflopen van die campagne weer aan het toenemen. Of wat dan ook.
    De campagne loopt overigens maar tot eind september.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.