Arabische ‘terroristen’ spelen met vuur(werk) in nieuwe tv-campagne

Arabieren, terroristen, lekker actueel. Gelukkig geen profeet erbij gehaald. De makers van de nieuwe vuurwerkcampagne (meer filmpjes op deze site) spelen op safe, wat Mohammed betreft. Gelijk hebben ze. De commercials over het laveloze Liberation Army Against Freedom (Laaf) zijn knap bedacht en erg geestig. Bovendien, want daarom gaat het toch, hameren ze de boodschap er tegelijk goed in: ook siervuur- werk is een explosief (en nu maar hopen dat de Arabisch/Nederlandse vertalingen kloppen (:-). Reclamebureau Selmore is verantwoordelijk.

Lees ook:Wereldrecord Axe: 152 douchende bikini’s (plus 1 man)
Lees ook:MTV’s ‘Switch’ weer knap filmpje om jeugd milieubewust te maken
Lees ook:Even geduld om ‘s lands eerste stotterb, b, billboard te zien
Lees ook:Te veel gedronken? Even je iPhone checken (met app van Grolsch)
Lees ook:‘Zeebrapad-reclame’ knap ingezet voor het milieu in China

4 reacties op “Arabische ‘terroristen’ spelen met vuur(werk) in nieuwe tv-campagne

 1. E M Bosch

  Heerlijk …

    /   Beantwoorden  / 
 2. Floris

  Leuk! Heb ‘m nog niet voorbij zien komen op TV. Draait ie al?

    /   Beantwoorden  / 
 3. eric

  Er is een aanzienlijk verschil tussen een “gewoon” controversiële campagne en een platvloers discriminerende. Geheel naar de tijdgeest blijkt de Stichting Consument en Veiligheid te kiezen voor het laatste. Door alles wat er tegenwoordig INDitland voorvalt vrees ik dat mijn lontje inmiddels zo kort is dat, wanneer ik het op dit moment in hun zundgat werpen zou, mijn ontlading wel eens in minder parlementaire bewoordingen plaats zou kunnen vinden. Ik kies er dan ook voor om te verwijzen naar het Actueeltje “Vuurwerkcampagne speelt met vuur” http://www.stelling.nl/kleintje/actueel/NYXS1197018219.html op de website van Kleintje Muurkrant alwaar de stichting en Selmore terecht duidelijk en grondig de oren worden gewassen.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Patrick

  @eric: zeikerd!
  Stel je niet zo aan, bomenknuffelaar!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.