Meld Misdaad Anoniem gaat campagne voeren

Meld Misdaad Anoniem (M.) begint volgende week een campagne over agressie en geweld tegen hulpverleners en ander personeel met een publi eke functie. De campagne maakt duidelijk dat mensen daar iets tegen kunnen doen. Wie namelijk niet naar de politie durft te stappen, kan anoniem bellen met M. via telefoonnummer 0800-7000, in de volksmond ook wel de ''verlinklijn'' genoemd. Minister Johan Remkes van Binnenlandse Zaken

heeft in oktober gezegd, zo meldt Telegraaf Online, dat geweld tegen hulpverleners, medewerkers van de sociale dienst, bus-, tram- en treinconducteurs en ziekenhuispersoneel strenger zal worden bestraft. Hij gaf toen samen met de Haagse burgemeester Wim Deetman, tevens voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de aftrap voor een actieplan.

Het plan is bedoeld om een halt toe te roepen aan geweld en bedreiging tegen mensen die in de openbare ruimte werken of een publieke taak hebben. Ook minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin is hierbij betrokken. Het Openbaar Ministerie (OM) zal in zaken van geweld tegen bijvoorbeeld ambulancepersoneel dezelfde strafeisen formuleren als in zaken waarbij het gaat om geweld tegen de politie. Het OM heeft richtlijnen hiervoor.

 

Lees ook:TV-spot van Meld Misdaad Anoniem moet hulpverleners beschermen
Lees ook:SIRE-witboek voor minister Spies over Handen af-campagne
Lees ook:Vakcentrale FNV: campagne tegen geweld tegen mensen in publieke functies
Lees ook:Nieuwe SIRE-campagne: ‘Handen af van onze hulpverleners’
Lees ook:Ministeries beginnen met publiekscampagne tegen huiselijk geweld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.