‘Bezuinigingsprijs’-reclame Foto Klein misleidend

Foto Klein herhaaldelijk in de fout‘ kopt de Reclame Code Commissie vanmiddag in een persbericht.  In een advertentie biedt deze retailer een Nikon-spiegelreflexcamera aan voor de “bezuinigingsprijs” van € 299. De RCC oordeelt dat uit de advertentie onvoldoende blijkt, dat men de camera allee n voor die prijs kan kopen als men tegelijkertijd een energiecontract afsluit. ”Door het ontbreken van deze voorwaarde is de uiting misleidend.  De Commissie heeft deze uitspraak als Alert onder de aandacht van een breed publiek gebracht, omdat Foto Klein eerder bij een vergelijkbare uiting  is aanbevolen om niet meer op deze wijze reclame te maken (dossier 2013 00608).  Foto Klein staat op de lijst van adverteerders die non-compliant zijn. Dit zijn adverteerders die weigerengevolg te geven aan een aanbeveling van de Reclame Code Commissie. Het betreft de dossiers 2013 00269 en 2013 00608. Door geen gevolg te geven aan de aanbevelingen van de Reclame Code Commissie, gaat Foto Klein verder met niet op verantwoorde wijze reclame te maken. ” Aldus het persbericht van vandaag. Link naar dossier 2013 00976

 

 

Lees ook:Reclame Postcode Loterij met daarin een BMW is ‘misleidend’
Lees ook:RCC: Kruidvat-reclame voor boeken ‘misleidend’
Lees ook:Effect sociale media op zelfregulering onderzocht door jubilerende St. Reclame Code
Lees ook:TV-spotje voor ‘Finish’ vaatwastabletten misleidend genoemd
Lees ook:Waakhond: reclame Transavia.com strijdig met reclamecode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.