Anti-bezuinigingsspotjes publieke omroep moeten stoppen van VVD

De VVD stoort zich aan de spotjes van de publieke omroep -op tv, radio en online- waarin de bezuinigingen worden gehekeld. Het Tweede Kamerlid Matthijs Huizing liet maandag weten over de kwestie vragen te zullen stellen aan staatssecretaris Sander Dekker (Media), meldt onder meer de Volkskrant, dat ANP citeert. In de spotjes worden kijkers en luisteraars opgeroepen een petitie te tekenen tegen de besparingsplannen van het kabinet voor de publieke omroep. Het zou gaan om €100 miljoen extra bezuinigingen, bovenop de al aangekondigde 200 miljoen.  Bovendien wordt het publiek gevraagd om mee te demonstreren tegen de plannen op 9 oktober a.s. op het Haagse Malieveld. De spotjes zijn volgens de liberaal de publieke omroep onwaardig. ”Bovendien zouden er feitelijke onjuistheden in worden verkondigd. Huizing vindt dat hier sprake is van oneigenlijk gebruik van publiek geld,” aldus het berict. Hij wil dat Dekker de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) gaat sommeren direct te stoppen met de spotjes.

Lees ook:Dekker tegen programma-onderbrekende reclame op Publieke Omroep
Lees ook:Protestcampagne Publieke Omroep tegen extra bezuiniging van €100 mln
Lees ook:‘Meer reclame NPO is oneerlijke concurrentie’ klagen commercialos
Lees ook:Kamervragen VVD over eigen tv-reclame van Publieke Omroep
Lees ook:Kruidvat haakt met bezuinigingsadvertentie in op kabinet

Eén reactie op “Anti-bezuinigingsspotjes publieke omroep moeten stoppen van VVD

  1. Redactie, Michael

    [UPDATE] Staatssecretaris Dekker is niet van plan de publieke omroep op te dragen te stoppen met de radio- en tv-spotjes tegen de bezuinigingen op de omroepen, melden diverse media. Hij noemt het een goed gebruik dat de politiek niet ingrijpt in de inhoud van programma’s. Het staat de omroepen vrij hun zendtijd in te vullen, zei hij. Voorzitter Henk Hagoort van de Raad van Bestuur van de NPO noemde de “suggestie” van Huizing dat de spotjes van belastinggeld worden betaald, misplaatst. “Omroepverenigingen betalen de spots uit eigen middelen.” Dat is geld dat de omroepen van de leden binnenkrijgen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.