Gangnam baby’s spotje voor E-sigaret treft reclame-ban

What have I missed?‘ De Britse reclamewaakhond, de Advertising Standards Authority (ASA), heeft voor het eerst actie ondernomen tegen adverteerders van e-sigaretten, die een alternatief voor tabak bieden. Bijgaande -sorry- leuke tv-commercial met de Gangnambaby voor E-Lite, een groot e-sigarettenmerk in Engeland, moet van de buis, evenals een radio-commercial van deze adverteerder en een tv-spotje van Sky Cigs. Meldt The Independent vandaag. ASA zegt kort samengevat dat de reclame-uitingen niet duidelijk maken dat de producten nicotine bevatten. Er waren ook  klachten van kijkers dat kinderen het spotje leuk vinden, terwijl het verwijst naar roken. De betrokken fabrikanten -E-Lite wordt gemaakt door Zandera, Sky Cigs is van Zulu Ventures- hebben nog niet gereageerd.

 

Lees ook:Reclame elektronische sigaret SuperSmoker nu toch toegestaan
Lees ook:Reclame mag voor EBN Ferro’s elektronische sigaret met nicotine?
Lees ook:‘Eng’ klimaatfilmpje Britse overheid leidt tot boze reacties van ouders
Lees ook:Veel klachten over reclame Sintposter, Suit Supply en Durex
Lees ook:Reclame voor ‘gratis’ ringtones misleidend, maar nu aangepast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.