Reclame voor vliegtickets Vueling misleidend volgens RCC

De prijzen van vliegtickets van de Spaanse prijs boxer Vueling zijn in strijd met de Reclamecode Reisaanbiedingen, laat de Reclame Code Commissie vanochtend weten. Wie zou geklaagd hebben, KLM? Op de website www.vueli ng.com -het Spaans ben ik helaas niet machtig- wordt een vliegreis van Amsterdam naar Bilbao aangeboden. Boven de genoemde vluchtprijzen staat: “Prijs per traject, ALLES INBEGREPEN”. Gebleken is echter dat extra kosten betaald moeten worden indien men andere bagage meeneemt dan uitsluitend handbagage, aldus het persbericht van de RCC. ”Bovendien worden bij de betaling van de tickets voor iedere betaalmethode extra kosten in rekening gebracht, ongeacht welke methode wordt gehanteerd. Naar het oordeel van de Reclame Code Commissie strookt het voorgaande niet met de aanprijzing dat bij de ticketprijzen “ALLES INBEGREPEN” zou zijn. De reclame is in strijd met artikel III onder 1 van de Reclamecode Reisaanbiedingen. Daar reeds eerder reclame van deze adverteerder in strijd met de bovengenoemde bepaling is bevonden, heeft de Commissie besloten deze uitspraak onder de aandacht van een breed publiek te brengen.” De uitspraak staat hier.

Lees ook:Waakhond: reclame Transavia.com strijdig met reclamecode
Lees ook:Reclame Postcode Loterij met daarin een BMW is ‘misleidend’
Lees ook:World Ticket Center in de fout met reiskostenmelding
Lees ook:NL Energie-aanval op prijzen Essent ‘misleidend’ genoemd
Lees ook:Klink: Nog onduidelijk of (alcohol) ‘buzzen’ vorm van reclame is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.