Peer Mascini’s Beemsterkaas-spotje moet van de buis van rechter

 Ach, what the heck. De publiciteit is allang binnen rond het, nu al, meest gehypte spotje van het jaar. De rechter is het eens met Campina,  Cono Kaasmakers moet stoppen met de reclamespotjes waarin de acteur Peer Mascini Beemsterkaas aanprijst. Een vrijwel exacte kopie van het bommetjespotje van tien jaar geleden, zei de rechter. Waardoor verwarring kan ontstaan, b.v. dat de kaas is gemaakt door Campina of dat de melk van Campina komt. Wat een nonsense. Nogmaals uitzenden kost Cono 20.000 euro, dus ze zullen het wel laten. Interessant is dat het spotje ook niet meer op internet mag worden vertoond door Cono, maar het is de vraag of die verspreiding ongedaan gemaakt kan worden. Moet Cono YouTube e.a. even lief aankijken. Wat een triestheid zeg. Peer Mascini ('Ik had nog zo gezegd: geen bommetje!") maakte jaren geleden furore met commercials voor MelkUnie, een merk dat Campina destijds voerde. Naast Mascini speelden koeien in deze commercials de hoofdrol. Dat is ook het gevalin de spotjes van Cono. Campina vindt dat de kaasmaker daarmee inbreuk maakt op zijn auteursrecht. Hulst erkende dat de reclame voor zijn kaas is gëinspireerd door de MelkUnie-spotjes. ''Dat valt moeilijk te ontkennen. Maar ik snap het niet van Campina. We doen nergens afbreuk aan. MelkUnie is al zeven jaar geleden van de markt gehaald''.

 

 

Lees ook:Roorda: ‘Inzet van Peer Mascini door Beemsterkaas reputatiepikkerij’
Lees ook:Melkunie terug op tv met Peer Mascini en die koeien
Lees ook:Peer Mascini exit, wel weer humor in Melkunie-spotje
Lees ook:Beemster Kaas brengt melkreclameheld Peer Mascini terug op tv
Lees ook:Kaas van Campina als ‘goede basis’ geïntroduceerd met commercial

4 reacties op “Peer Mascini’s Beemsterkaas-spotje moet van de buis van rechter

 1. Jos

  “Campina neemt Cono over”, denk je niet?
  Kunnen ze in ieder geval dit spotje blijven gebruiken. Zou toch anders zonde zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Kees Kaas

  Topcommercialletje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Redactie, Michael

  UPDATE: De reclamespot met acteur Peer Mascini is aangepast, zo meldt Adfoblog (http://blog.adformatie.nl). Fabrikant Cono Kaasmakers gaat vandaag aan de rechter in Haarlem vragen of het filmpje in aangepaste vorm wel mag worden uitgezonden, aldus een woordvoerster. De rechter in Den Bosch besloot eerder deze maand dat het spotje van de buis moest, omdat het te veel lijkt op een commercial die Mascini in het verleden voor MelkUnie maakte. Cono ging tegen deze uitspraak in beroep.
  Tegelijkertijd is de omstreden commercial aangepast, aldus de woordvoerster. De kaasfabrikant wil dat het spotje snel weer op tv te zien is en is daarom naar de rechter in Haarlem gestapt voor goedkeuring. In de aangepaste versie is een directe verwijzing naar de spot van MelkUnie verwijderd. Cono hoopt dat daarmee de link tussen de twee commercials is verdwenen.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Redactie, Michael

  UPDATE (2): Het aangepaste reclamespotje voor Beemsterkaas met acteur Peer Mascini mag niet op tv worden vertoond. Dat heeft de voorzieningenrechter in Haarlem vrijdag in kort geding beslist, meldt het ANP.
  Hij volgde de rechter in Den Bosch. Volgens kaasfabrikant Cono/Beemster is 1 miljoen geïnvesteerd in de reclamecampagne met Mascini en dreigt dat geld nu in het water te vallen. De rechter stelde dat ook de aangepaste van Cono vrijwel een exacte kopie is van het prijswinnende spotje van MelkUnie.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.