Reclamewaakhond duwt Fruit2day van Britse markt


Hero heeft in Engeland Fruit2day, dat ook in Nederland te koop is, van de markt gehaald nadat de Britse reclamewaakhond had geoordeeld dat de reclame ervoor ‘misleidend’ was, meldt Distrifood’s site.
Het product was relatief nieuw op Britse markt, waar het werd toegejuicht door Britse gezondheidsorganisaties. Maar zonder heel veel geld aan reclame uit te geven was het product daar kansloos, meent Hero. Een hele rare beslissing van die waakhond, de ASA. Fruit2day

werd door een adviseur van de ASA -zie ook dit bericht- als een ‘’fruit juice’’ bestempeld, een advies dat werd overgenomen. Het product voldoet niet aan de richtlijn van het Ministerie van Gezondheid dat vruchtensap ongeacht de hoeveelheid maar als één portie geldt (het Ministerie beveelt consumenten zelf aan dagelijks ”vijf porties groente of fruit” te eten). Daarbij wordt voorbijgegaan aan de stukjes fruit en fruitpuree in Fruit2day.

Het drankje als vruchtensap positioneren in een andere, overvolle markt was kennelijk niet interessant voor Hero. Deze Nederlandse producent noemde Fruit2day tevergeefs een ‘’innovative fruit snack’’ in de schermutselingen met de ASA, meldt consumentenorganisatie Which!

Lees ook:Campagne moet eten van groente en fruit stimuleren
Lees ook:Fruit en groente is ‘schoonste’ bij Super de Boer
Lees ook:Frank Lammers als tuinkabouter in Jumbo’s groente en fruit-spotje
Lees ook:Groente- en fruitkalender app in de reclame bij Milieu Centraal
Lees ook:‘De beste in groente en fruit’ reclame Lidl misleidend

2 reacties op “Reclamewaakhond duwt Fruit2day van Britse markt

  1. Jim D.

    Achterdochtig mag je niet zijn, en bewijzen zijn er natuurlijk helemaal niet te vinden, maar dit is inderdaad heeeel raar. Als je wel achterdochtig bent dan vraag je je soms af of ze daar aan de andere kant van de Noordzee soms Knorr Vie van Unilever, per slot van rekening, ook deels een Brits bedrijf, hebben willen beschermen…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Redactie, Michael

    @Jim D: Scherpe observatie. Los van de vraag of Knorr Vie daar inderdaad op de markt is, kan ik mij niet voorstellen dat dat de achtergrond van die beslissing kan zijn. Daarvoor heb ik die Britse waakhond (is kennelijk geen lieve Labrador) te hoog zitten (:-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.