AH’s afscheidsspotje met supermarktmanager Harry Piekema wint Gouden Loeki 2015

De afscheidscommercial van ‘supermarktmanager’ Harry Piekema -Meneer van Dalen- van Albert Heijn heeft vanavond de onderscheiding Gouden Loeki 2015 gekregen, gekozen uit een lijst van tien genomineerde spotjes. Erin was een reeks van hoogtepunten te zien van Van Dalen aka Piekema, die v olgens de NOS tien jaar in 153 spotjes van de supermarkt acteerde (en nu de stem is van de tv-reclames). Eigenlijk een oeuvreprijs (en ook nog van december 2014). De prijs werd uitgereikt tijdens een evenement van organisator Ster, de reclameverkooporganisatie van de Publieke Omroep,  in de Amsterdamse Melkweg. Uitreiking en stemprocedure hadden voor het eerst een nieuwe opzet, waarbij onder meer de rechtstreekste tv-uitzending geschrapt werd. De genomineerde commercials -hier te zien- waren, zoals eerder deze maand op Reclamewereld gemeld: Meneer Van Dalen neemt afscheid/Albert Heijn (reclamebureau TBWA\Neboko), Snackbar/Jumbo (Alfred), Welkom/Centraal Beheer Achmea (DDB & Tribal), Blue pill/Fiat 500X (van de niet-Nederlandse The Richards Group), Echo/Interpolis (FHV BBDO), Beeldbellen/KPN (N=5), Feestje/Centraal Beheer Achmea (DDB & Tribal), Nature’s Wonder/Heineken (TBWA\Neboko), Aarde op 1/Wereld Natuur Fonds (eigen productie) en Soep in Zak/Unox (TBWA\Neboko). Tot en met maandag j.l. kon het Nederlands publiek online stemmen op zijn of haar drie favoriete commercials uit de top 10 via www.Ster Gouden Loeki..

Vorig jaar ging KNGF Geleidehonden met de prijs naar huis. Met dit buddyhond-spotje.

Top 5 Ster Gouden Loeki 2015 volgens vaksite Fonk vanochtend:

1.       Albert Heijn met ‘Meneer Van Dalen neemt afscheid’

2.       Wereld Natuur Fonds met ‘Aarde op 1’

3.       KPN met ‘Beeldbellen’

4.       Heineken met ‘Nature’s Wonder’

5.       Centraal Beheer Achmea met ‘Welkom

Lees ook:AH, Jumbo, Centraal Beheer, Fiat, Interpolis, KPN, Heineken, WNF en Unox in finale Ster Gouden Loeki 2015, online stemmen gestart
Lees ook:Online stemmen op Gouden Loeki favorieten van top-10 mogelijk tot 18 januari
Lees ook:Van Amstel tot Unox: tien winnaars vierde kwartaal Ster Gouden Loeki 2015 bekend
Lees ook:Wat iedereen verwachtte: Goeiemoggel wint Gouden Loeki 2007
Lees ook:LOI, Pearle en Sunweb zijn januari-nominaties Gouden Loeki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.