Nu stemmen op nominaties Loden Leeuwen 2015

Vanaf nu kan er gestemd worden voor de Loden Leeuwen 2015, twee ‘prijzen’ voor de meest irritante tv-commercials, georganiseerd door Radar TV. Als je hier stemt -daar zijn de 2 maal 5 genomineerde spotjes ook te zien- maak je kans op een mini tabletcomputer. Presentator Antoin ette Hertsenberg maakte gisteravond in dat programma van TrosAvro de namen van de 10 LL-kandidaten bekend. Maandagavond 14 december worden de winnaars in Radar bekendgemaakt, evenals de stemmers die de drie tablets winnen. Voor de leukste categorie Irritante BN’ers in spotjes zijn dit jaar genomineerd (de adverteerders worden trouwens niet genoemd op de site): Frank Lammers voor z’n Bijdehand boodschappen doen (adverteerder Jumbo), Erik van der Hoff  die lekker doorschnabbelt (VGZ), Wilfred Genee & Johan Boskamp met Genee die zichniet geneert (Plus supermarkt), Adelheid Roosen en het gedicht & grafstemming (Yarden uitvaart) en Arie Boomsma met het onbewoonde eiland (Holy Soda). De genomineerde ‘gewone’ irritante spotjes waarop gestemd moet worden zijn Specsavers (gaat over meer dan brillen), TUI (monsterlijk irritant), Stella Fietsen (dronken gelal), Simpel (vingers opsteken/Joling) en Lactacid (reclame met een luchtje). Voor bekijken en stemmen: ga hierheen. Vorig jaar waren Tim en Tom Coronel van AllSecur uitgeroepen tot irritantste BN’ers, maar die trokken zich geen moer aan van die twijfelachtige prijs, prima . De ‘gewone’ LL ging in 2014 naar vergelijkingssite voor verzekeringen HoyHoy. Toen nog met Aart de Luiaard, inmiddels verruild voor Willem de Mammoet.

Lees ook:Nu stemmen op nominaties Loden Leeuwen 2014
Lees ook:Loden Leeuwen 2015 voor BN’er Adelheid Roosen (Yarden) en Tui voor ‘het monster’
Lees ook:Arie Koomen, Edwin Evers en Tineke Schouten bij nominaties Loden Leeuw 2010
Lees ook:Bauer, Leontien, Suarez en Kim Lian e.a. genomineerd voor Loden Leeuw 2009
Lees ook:Laatste stemkans Loden Leeuw: BN-ers Boomsma, Derksen, Holland, Kranenborg, Sluiter. En Amstel, Hellema, KFC, Plus, Zalando

5 reacties op “Nu stemmen op nominaties Loden Leeuwen 2015

 1. Patricia

  Ik ben eigenlijk wel een beetje klaar met die hele Loden Leeuw. Die ‘prijs’ begint zo onderhand net zo uitgekauwd te voelen als Frank Lammers in de Jumbo-campagne. Het is een nietszeggend, flauw dingetje geworden. Tijd dat Radar weer eens wat nieuws bedenkt, wat mij betreft.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Redactie, Michael

  @Patricia: Jij wel, zij niet. Ik denk dat mevrouw Hertsenberg graag nog een tijdje doorgaat zo. Ik herken haar hand weer, net als elk jaar trouwens, in de genomineerde spotjes voor de Loden Leeuwen. Vandaar. Overigens geloof ik dat het ophemelen van goede/leuke commercials effectiever is om het niveau van ‘s lands reclame te verbeteren dan het afkraken van irritante, maar of dát ooit is onderzocht…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Patricia

   Dat lijkt me trouwens best discutabel Michael, dat je haar hand daarin herkent. Want het zouden toch nominaties moeten zijn die door het gemiddelde Nederlandse volk worden ‘bepaald’? (Die indruk wekte Radar in elk geval altijd.) En niet door een blonde, welgestelde mevrouw die weinig feeling heeft met wat doorsnee Nederland al dan niet leuk of irritant vindt? In dat geval zouden via deze nominaties namelijk ook (persoonlijke) vetes en/of irritaties kunnen worden afgerekend… Ik kan me haast niet voorstellen dat de AvroTros dáár Antoinette voor betaalt?

     /   Beantwoorden  / 
 3. Redactie, Michael

  @Patricia: Tja. Kan natuurlijk niets bewijzen, maar meen haar reclameafkeer een beetje te kennen na al die jaren van LL-watching. Wat haar erg irriteert belandt volgens mij dus (ook) op de shortlist elk jaar. En, tja, ze is wel het kijkcijferkanon van Avrotros, dus heeft plenty invloed.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Patricia

   Toch denk ik dat veel mensen haar irritanter vinden dan de meeste reclame… Zou zij zélf dat loden ding niet eens een keertje kunnen winnen?

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.