Effie Awards: minder inzendingen maar kwaliteit ‘hoog’

De Effie-inschrijving voor de competitie om prijzen voor aantoonbaar effectieve reclame heeft 36 inzendingen opgeleverd, vijf minder dan vorig jaar, maar wel cases van een ‘hoog niveau’. De jury’s zijn bezig met hun beoordelingen. De reclameprijzen worden  donderdag 7 november uitgereikt tijdens jaarlijkse ‘De 24 uur van de Reclame’. Dick van der Lecq, bestuurslid van de organiserende VEA, de vereniging van communicatieadviesbureaus: ”Er werden dit jaar 26 gedragscampagnes ingezonden, zes merkcampagnes en vier bewustwordingscampagnes. Dit zijn vijf cases minder dan er afgelopen jaar werden ingezonden, maar wat opvalt is dat de cases van een hoog niveau zijn. En dat Digital en Social een belangrijkere rol spelen dan ooit tevoren.”

De EffieJury wordt ook dit jaar gevormd door drie 8-koppige deeljury’s en een hoofdvoorzitter. De drie inzendcategorieën Gedrag, Merk en Bewustwording hebben elk hun eigen vakjury die beoordeelt welke cases een Effie verdienen.
De hoofdjury bestaat uit de drie vakjuryvoorzitters en hoofdvoorzitter Ben Knapen, voorheen staatssecretaris van Europese Zaken en Ontwikkelingssamenwerking en oud-hoofdredacteur NRC Handelsblad. Zij selecteren definitief wie er 7 november voor brons, zilver of goud het podium op gaan. De vakjury’s komen maandag 2 september bij elkaar bij de Telegraaf Media Groep. Net als vorig jaar worden vooraf geen nominaties bekend gemaakt.
”De Effie is het bewijs dat reclame werkt,” zegt de VEA op haar site. Het is de prijs die sinds 1984 jaarlijks wordt uitgereikt aan campagnes die meetbare, baanbrekende resultaten hebben geboekt. De Effie is een initiatief van de VEA, Vereniging van Communicatieadviesbureaus, en wordt in samenwerking met de BVA, Bond van Adverteerders georganiseerd.

Lees ook:Effies-inzendingen omlaag, BVA en Vea toch tevreden
Lees ook:Gouden Effies voor effectieve reclame naar Hema en Maandag
Lees ook:Effies uitgereikt op ‘De 24 uur van de Reclame’ op 12 oktober
Lees ook:Oud staatssecretaris EZ Heemskerk (PvdA) volgt ANWB’s Van Woerkom op als voorzitter EffieJury 2010
Lees ook:KPN, Rabobank met 2 cases genomineerd voor SponsorRing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.