Reclamecreatief Béla Stamenkovits is Vea Legend 2011

De gelouterde en nog steeds actieve reclamemaker Béla Stamenkovits is uitgeroepen tot Vea Legend 2011, meldt vaksite Adformatie. Na Giep Franzen, Albert Winninghoff, Paul Meijer, Pietro Tramontin, Frank Pels en Hans van Dijk is  Stamenkovits de zevende Legend die een plek krijgt in de Hall of Fame van de Vea, de Nederlandse vereniging van reclamebureaus. Het kunstwerk dat bij de verkiezing hoort is gemaakt door de kunstenaar Jeroen Henneman. Béla Stamenkovits, executive creative director en partner van reclamebureau SSSS & Orchestra, is ”een van de meest geprezen creatieven van Nederland,” aldus de vaksite. Hij was een van de grondleggers van de TBWA\Company Group, nu de grootste communicatiegroep van Nederland, en daarvoor mede-naamgever van het roemruchte PMSvW/Y&R.

Béla Stamenkovits heeft een groot aantal reclameprijzen op zijn naam staan, waaronder meerdere Leeuwen van het internationale reclamefestival van Cannes en 40 Nederlandse ADCN lampen (prijzen uitgereikt door reclamemensen zelf). Hij werkte aan een groot aantal internationale en wereldwijde campagnes voor onder meer Apple, Nissan, Guhl, Bokma, Fiat en KLM (en Shell, dacht ik, maar dat terzijde).
Vea-voorzitter Ralph Wisbrun vindt dat Nederland ‘veel te slordig omgaat met haar coryfeeën, ook in de reclame’. Hij zegt: ‘Getalenteerde jonge reclamemensen kunnen daarvan leren. Béla is de man die smaak aan het vak heeft toegevoegd. Béla is hét voorbeeld dat er iets goed uit laten zien veel werk en vakmanschap vereist. Daarom heeft de Vea hem benoemd tot de Vea Legend 2011.” Aldus het bericht van Adformatie gisteren.

Lees ook:Reclameman Tejo Hollander 8ste ‘legend’ VEA Hall of Fame
Lees ook:Reclame René ‘Jumbo’ Froger debiliserend genoemd in strip Frank Pels
Lees ook:Reclametopman Pietro Tramontin van DDB Legend of the Year
Lees ook:Onlangs op Vara’s DWDD: Nissan-jeep triomfeert als maffiawagen
Lees ook:Hans van Dijk van reclamebureau Skipintro VEA Legend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.