Gouden Effies 2006 naar: 3FM, Actimel, AH, Unox en Luchtmacht

De Effies. Oud nieuws, moet ik bekennen. Werd aangekondigd tijdens mijn PC break-down vorige week, maar de belangrijkste reclame/com- munica tieprijs kan toch niet ontbreken op dit publieksblog over recla- me. Dus voor de volledigheid de winnaars van alleen de Gouden Effies, de effectivi- teitsprijs voor reclame (gaat naar Adformatie Online voor meer gegevens). De cam- pagnes moeten aantoonbaar een effect gehad hebben in de markt, dus cijfertjes (of percentages) op tafel en een gevarieerde, geleerde jury. De vijf Gouden Effies gingen gisteren naar 3FM ('Serious Radio'), Actimel van Danone, Albert Heijn (Hamsterweken), de Koninklijke Landmacht (Geschikt/Ongeschikt) en Unox. Unilever is de meest succesvolle

opdrachtgever, met goud en brons voor Unox en Robijn.

Met zeventien bekroningen was de Effie-jury dit jaar ''uitzonderlijk vrijgevig'', was het commentaar van vakblad Adformatie: van de 22 genomineerde cases (uit 53 inzendingen) wonnen er slechts vijf geen Effie. De nieuwe juryvoorzitter Alexander Ribbink, marketingtopman van TomTom (en ex-Unilever), die zelf Reclameman van het Jaar, zei in Adformatie dat hij over de hele linie heel positief was: 'Ik ben onder de indruk van de professionaliteit waarmee er met communicatie wordt omgegaan.'

De Effies worden georganiseerd door de vereniging van communicatie/reclame-adviesbureau, de Vea, en de BVA, Bond van Adverteerders.

Lees ook:Drie Gouden Effies gewonnen door bureaus/adverteerders
Lees ook:Klene-reclame Gouden Effie, Grand Effie: Unilever, AH en DDB
Lees ook:Gouden Effies voor effectieve reclame naar Hema en Maandag
Lees ook:Effie Awards: minder inzendingen maar kwaliteit ‘hoog’
Lees ook:Effies-inzendingen omlaag, BVA en Vea toch tevreden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.