Jort Kelder maakt reclame voor ‘Slim Studeren=Geld Beheren’

Jort Kelder is niet alleen het reclame-uithangbord van Friesland Bank, hij zet zich ook in -con amore- voor de promotie voor de tweede editie van het financieel educatieprogramma ‘Slim Studeren = Geld Beheren‘. Doel is studenten bewust te maken van hun uitgaven. Kelder geeft vanmiddag tijdens de Utrechtse Introductie Tijd (UIT) het officiële startschot, meldt Marketing Tribune. Ik hoop dat ze geld hebben voor een flinke mediacampagne, want dat is zeker nodig: volgens recente cijfers van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) is de gemiddelde studentenschuld sinds 2004 namelijk met meer dan 80 procent  gestegen, van €7.939 naar €14.657. Reden om de campagne dit jaar verder uit te breiden naar zes studentensteden. In sa-

menwerking met het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) zijn de afgelopen maanden twaalf studenten opgeleid tot studenttrainer om eerstejaarsstudenten via budgettrainingen bewust te maken hoe ze slim om kunnen gaan met hun geld.  MasterCard is initiatiefnemer en facilitator van het educatieve programma.

Vandaag worden de eerstejaarsstudenten om 16:15 uur welkom geheten in de St. Janskerk te Utrecht waarna er door Jort Kelder via een interactieve sessie aandacht wordt gevestigd op het beheren van je geld tijdens de studententijd. Daarna worden de studenttrainers uit diverse studentensteden aan het publiek voorgesteld en wordt er nog één jaar collegegeld verloot. Aldus Marketing Tribune vandaag.

PS Zou Jort Kelder zijn gevraagd vanwege zijn betrokkenheid bij die campagne van Friesland Bank? Als kritische consument. Nee? Waarom dan wel? Boeiend. Hopelijk kan ook die bank studenten een handje helpen met het oplossen van hun leningsproblemen…

Lees ook:‘Dandy presentator’ Jort Kelder in spotjes Friesland Bank
Lees ook:Jort Kelder moet rectificeren in STER-spotje, maar weigert pertinent
Lees ook:Jort Kelder en Gerard Joling in Sixt-spot voor BMW X-serie
Lees ook:Jort Kelder’s reclame voor Jort Collectie Suit Supply
Lees ook:Gerard Joling en Jort Kelder in spotje autoverhuurder Sixt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.