Jonge Socialisten kapen reclameposters van de VVD

De Jonge Socialisten plakken overal posters die sprekend op die van de VVD lijken. De liberalen zijn niet van plan om actie te ondernemen, meldt de wakkere krant vandaag. De jongerenafdeling van de PvdA zaait verwarring met campagneposters in de huisstijl van de VVD. Aan de onderkant van het valse drukwerk staat het logo van de Jonge Socialisten. De nepposters zijn bedrukt met kreten zoals ’geen gelul, leraren op de nul’ en bijna niet van echt te onderscheiden. In de kleine lettertjes op de poster staat een oproep om lid te worden van de Jonge Socialisten. Volgens JS-voorzitter Toon Geenen heeft zijn beweging duizenden posters laten drukken. In De Telegraaf reageert VVD-campagnemanager Patricia Cho laconiek op de kopieeractie. „Blijkbaar hebben de Jonge Socialisten van de PvdA de VVD-huisstijl nodig om op te vallen”, aldus Cho. De JS wil volgens voorzitter Geenen duidelijk maken waar de VVD ’echt voor staat’. „Met deze posters leggen we het ware VVD-verkiezingsprogramma bloot”, aldus Geenen in De Telegraaf vandaag.

De JS benadrukt dat de posters legaal op plakplaatsen zijn aangebracht, en niet over andere VVD-posters, zeggen ze op hun site. De komende weken worden er nog duizenden posters door heel Nederland opgeplakt.

Lees ook:NS weigert Wilders/Poetin-zoen reclame Jonge Socialisten PvdA ‘voor’ Oekraïne, GVB A’dam plaatst
Lees ook:Marlboro wil anti-Wilders poster van de IS uit de handel halen
Lees ook:PvdA-burgemeesters maken reclame voor Ahmed Aboutaleb als lijsttrekker (per ingezonden brief)
Lees ook:Eén logo en huisstijl voor hele Rijksoverheid, jaarlijks €5 m. bespaard
Lees ook:‘Grijze mannen in pak werken niet: reclame VVD ‘t best’

6 reacties op “Jonge Socialisten kapen reclameposters van de VVD

 1. Ellen

  Misschien niet netjes, maar ik begrijp het wel. Als je te maken hebt met mainstream media die voornamelijk rechts zijn tot midden, moet je toch iets. De Telegraaf en Elsevier zijn echt rabiaat-rechts, die alles wat links is keihard en fact-free aanvallen.

  We hebben hier geen linkse tegenhangers van, het is verder neutraal (alle tv-omroepen behalve Wakker NL en NRC) tot mild links (Volkskrant), dat te beschaafd of je kan ook zeggen: te gemakzuchtig, om echt activistisch te worden.

  En dat terwijl de rechtse politieke partijen VVD en CDA vrijwel altijd de macht hebben gehad, vaak in coalities samen, en af en toe mocht de PvdA aanschuiven. Dat komt omdat rechts altijd brutaler is geweest en zich de macht sneller toe-eigent. Zie 2010 toen Rutte niet wilde praten over Paars+, op basis van een mega-overwinning op de PvdA van….. 1 zetel.

  Maar de PvdA laat het zich ook gebeuren, en maakt liever de SP af dan dat ze ermee samenwerken. Dat zal de CDA en VVD nooit gebeuren, die hebben een gemeenschappelijke vijand: links.

  Ik vind het prima dat de PvdA eindelijk steviger wordt, zowel met deze actie als Samson zelf in de campagne, die het door lijkt te hebben.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Ellen

  Nog een aanvulling: de VARA wordt door velen gezien als links, PvdA, maar dat valt erg mee.

  Matthijs van Nieuwkerk van DWDD is altijd poeslief voor Henk Bleker bijvoorbeeld, volgens mij wil die man door iedereen aardig gevonden worden ofzo. Maar ook Pauw en Witteman zijn geen doorvragers, bij niemand, maar ook zeker niet bij de CDA/VVD ministers die ze aan tafel hebben gekregen. Misschien zijn ze doodsbang om als *links* te worden gezien.

  Het sprookje van de linkse media is een sprookje, dat gevoed wordt door fact-free rechts slachtofferschap.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Pieternel

   “Het sprookje van de linkse media is een sprookje, dat gevoed wordt door fact-free rechts slachtofferschap.”
   “De Telegraaf en Elsevier zijn echt rabiaat-rechts, die alles wat links is keihard en fact-free aanvallen.”
   Haha, wie schrijft er nou zulke rare, geconstrueerde zinnen vol nodeloos jargon??? Hilarisch.

     /   Beantwoorden  / 
 3. Jan Modaal, ex PvdA

  Het zijn Jonge A-socialisten. Wat een bezopen gedrag zeg! Het is tevens illegaal om de borden daarvoor te misbruiken, want die zijn bestemd voor politieke partijen die aan de verkiezingen mogen meedoen! Overheid, OM, Politie doe er wat aan. Geef ze boete, laat ze het persoonlijk de posters afkrabben en daarna opsluiten dat TUIG. Trouwens, als de PvdA zo wil gaan proberen meer zielen te trekken, wow, zielig hoor. Dan maar VVD stemmen, puur voor een tegenstem naar PvdA.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Wout

  Volgens mij is het gebruik en het drukken van een logo zonder toestemming van de eigenaar strafbaar. Ik hoop dan ook, dat de VVD deze onderafdeling van de PvdA zal gaan aanklagen.
  Bovendien zijn de posters asociaal over de posters van andere politieke partijen heen geplakt.
  Hopelijk heeft deze stomme actie een averechts effect. Ik zal in ieder geval geen PvdA stemmen. Nu niet en nooit niet.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Bouchra

  De jonge socialisten beseffen dus niet dat hun partij alle linkse idealen inruilde voor het pluche. De oude idealen van de PvdA zijn verkwanseld.. De jonge socialisten zouden zich dus beter kunnen richten op hun eigen leiders.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.